Keşan Belediye Başkanı Op. Dr. Mehmet Özcan ve Keşan DOÇEK (Doğa Çevre ve Kültür Derneği) Başkanı Hakan Eşme; Keşan Belediyesi ve Keşan DOÇEK işbirliğinde gerçekleştirilecek ve bu yıl 5-6-7 Eylül 2014 tarihlerinde 3.sü yapılacak Keşan- Saros Körfezi Dağ Bisikleti Festivali'yle ilgili 3 Eylül 2014 tarihinde basın toplantısı düzenledi.
Basın toplantısında ilk olarak DOÇEK Başkanı Hakan Eşme konuştu.
Festivalin bu yıl 3.sünü gerçekleştirileceklerini belirten Eşme, "Bu yıl festivalimize yurt dışından da katılımlar olacak ve bu arkadaşlarımız şu an Keşan'a doğru bisikletleri ile ilerliyorlar. Kosova, Yunanistan ve İngiltere'den, Türkiye'nin dört bir yanından bölgeye festivalimize katılım olacak. Konuklarımızı Keşan'da 3 gün boyunca misafir edeceğiz. Nitelikli bir turizm etkinliği düzenliyoruz. Etkinliğimize Engelsiz Pedal Derneği de katılacak. Onlar tandem diye adlandırılan 2'li bisiklet ile festivalimizde olacaklar. Ve herkese engelin spor yapmaya, bisikletle doğayı gezmeye mani olmayacağını gösterecekler. Türkiye'de birçok bisiklet dostu festivalimizin gerçekleşmesini sabırsızlıkla bekliyor. Bu yıl festivalimizin teması Eko-Turizmin göz bebeği: Keşan" dedi.
Hakan Eşme, 5 Eylül 2014 Cuma günü saat 12.00'de Mehmet Gemici Cennet Bahçesi'nden bisiklet festivalinin startının verileceğine de dikkat çekti.
Eşme'den sonra Keşan Belediye Başkanı Op. Dr. Mehmet Özcan konuşma yaptı.
Festivale her geçen yıl katılımın arttığını ifade eden ve etkinliğin düzenlenmesindeki katkılarından ötürü DOÇEK Başkanı Hakan Eşme'ye teşekkür eden Özcan, "Bisiklet festivalimiz bölge için gurur verici bir etkinlik. Sivil çevrecilik ruhunu optimum seviyeye çıkaracak bir etkinliğimiz var. Sevmek korumak demektir. Biz de bunu bölgede gerçekleştiriyoruz." şeklinde konuştu.
Özcan, daha sonra bölgede kurulacak bir dernek aracılığıyla yapılmasını planladığı arama-kurtarma faaliyetleri ile ilgili konuştu.
Bölgede kısa zaman önce bir deprem yaşandığını hatırlatan ve Keşan Belediyesi'nin bu gibi durumlarda kullanılmak üzere uydu bağlantılı telsizler edindiğini belirten Mehmet Özcan, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Olası durumlarda 3 Eylül 2014 itibarı ile başkan yardımcılarımız, su ve fen işleri gibi ana birimlerle irtibat kurabileceğimiz telsizler edindik. Kaymakam ve Garnizon Komutanı ile irtibat kuracağımız uydu bağlantılı telefonlar da edineceğiz. Bunun yanında bölgede arama-kurtarma faaliyetlerini yürüteceğimiz bir kulüp kurmayı hedefliyoruz. Marmara Bölgesi'ndeki AKUT ekiplerine Saros'da 3 gün kamp yaptırdık. Balıkesir, Edirne, İstanbul, Gönen'den ekipler vardı. Başkan Yardımcımız Cengizhan Aktan ve DOÇEK Başkanı Hakan Eşme'den Keşan'da arama kurtarma işleriyle uğraşacak ekip ve dernek kurulması için yardım isteyeceğim. Dernek kurma aşamasından sonra su altında ve karada arama kurtarma ile ilgili girişimlerimiz olacak. Kendi sivil arama kurtarma ekiplerimizi kurmak zorundayız. Bölgede herhangi bir zamanda deprem olma ihtimali çok fazla. Kulak üstüne yatarsak tembellik etmiş oluruz. Gönen'de böyle bir oluşum varsa bunu biz niye bölgemizde faaliyete geçirmeyelim! İleride eğiteceğimiz gönüllüler arıyoruz. Bu faaliyetleri yürütmek için federasyondan araç ve alet-ekipman sağlama girişimlerimiz de olacak. Bisiklet festivalin ardından bu girişime çok hızlı şekilde girmemiz gerekiyor."
Toplantı görüş alışverişinde bulunulması ile sürdü.
Son Dakika › Güncel › Belediye Ve Doçek İşbirliğindeki Bisiklet Festivali 5 Eylül'de Başlıyor - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.