Belediyeden Memurlara 1 Mayıs İkramiyesi - Son Dakika
Güncel

Belediyeden Memurlara 1 Mayıs İkramiyesi

Belediyeden Memurlara 1 Mayıs İkramiyesi

Beylikdüzü Belediyesi, Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası (TÜMBELSEN) ile Toplu İş Sözleşmesi yaptı.

27.04.2015 16:01  Güncelleme: 16:02

Beylikdüzü Kültür Merkezi'nde yapılan müjdeli törende, 1 Mayıs İşçi Bayramı'na günler kala memurlara verilecek 250.200 TL tutarında ikramiyenin temsili çeki ile poz veren Başkan İmamoğlu ve TÜM BEL SEN yönetimi, davul - zurna eşliğinde de halaylar çekti.

Kamu çalışanlarının sosyal hak ve güvencelerinin iyileştirilmesi amacıyla Beylikdüzü Belediyesi ve TÜM BEL-SEN arasında gerçekleşen toplu sözleşmenin töreni, Beylikdüzü Kültür Merkezi'nde gerçekleşti. Kamu emekçilerinin haklarını alması ve demokratik bir düzende çalışmalarını sağlama gayesiyle 90'lı yıllardan beri büyük mücadeleler sürdüren sendikal sürecin bir başarısı olan Toplu İş Sözleşmesi anlaşması, Beylikdüzü Belediyesi kadrosundaki memurlara da büyük müjde oldu.

1Mayıs İşçi Bayramı dolayısıyla bünyesinde çalışan 278 memura ikramiye verecek olan Beylikdüzü Belediyesi, TÜM BEL-SEN ile yapılan toplu iş sözleşmesi ile aynı zamanda ekonomik, sosyal ve mali konular hususunda birçok önemli hak ve güvenceyi memur kadrosu için elde etmiş oldu. TÜM BEL – SEN Genel Başkanı Ömer Salih Eroğlu, sendikal mücadeleye başladığında 27 yaşında olduğunu belirterek, unutulmaz bedeller ödeyerek bugünlere gelindiğini söyledi. Memurların en çok istediği konunun özlük haklarını kazanabilmesi olduğunu belirten Başkan Eroğlu, "Emeğin yüzü, emeğin temsilcisi emekçilere sahip çıkmamız lazım" dedi.

"Önce Çalışan Hakkı"

Önce çalışan haklarının teslim edilmesi ve çalışan mutluluğunun sağlanması gerekliliğini belirten Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ise yaptığı konuşmada, sendikaların topluma yön veren, toplumun nabzını tutan ve adaleti dengelemeye çalışan bir sivil toplum örgütü gibi çalıştıklarını söyledi. İmamoğlu, eşit yurttaş ilkesi ile her çalışana aynı mesafede durarak, demokratik bir düzen oluşturulması gerektiğinin altını çizdi. Kamu bütçesinin doğru yönetilmesi üzerinde duran İmamoğlu, hak ve güvence kavramlarını vurgulayarak tüm çalışanlara seslendi. İmamoğlu, "Hakkınızı almalısınız. Kentin sizden beklediğinin de hakkını vermelisiniz" dedi ve Memurların sevincine ortak oldu, emeği geçen herkese ve sendika yönetimine teşekkür etti.

Taşeron Çalışan Koşullarına da İyileştirmeler Gelecek

Bu sözleşme ile memurların önemli sosyal haklar da kazandığını belirten İmamoğlu, çalışan taşeron kadrosu için de ciddi adımlar atılacağını söyleyerek, taşeron sorununun farkında olduğunu ve onların iş güvencelerini sağlayıp, Türkiye'ye örnek olacak insan kaynakları yönetim modelinin oluşturulacağını ekledi. Törenin sonunda sahneye çıkan CHP İstanbul 3. Bölge Milletvekili Süleyman Çelebi, CHP Beylikdüzü İlçe Başkanı Yaşar Genç ve sendika başkanları, İmamoğlu ile birlikte memurlara ödenecek 250.200 TL'lik çekle objektiflere poz verdi. TÜM BEL SEN yönetimi ile Belediye yönetimi bu müjdeli haberi kutlamak için davul zurna eşliğinde halay da çektiler.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Belediyeden Memurlara 1 Mayıs İkramiyesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement