Belediyenin Bilgisayarlarını Çalan 4 Hırsız Yakalandı - Son Dakika
Güncel

Belediyenin Bilgisayarlarını Çalan 4 Hırsız Yakalandı

Belediyenin Bilgisayarlarını Çalan 4 Hırsız Yakalandı

Mersin'in Erdemli ilçesine bağlı Kocahasanlı Belde Belediye binasına girerek bilgisayar çalan 4 hırsız, Erdemli Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin sıkı takibi sonrası çaldıkları bilgisayarlarla birlikte yakalandı.

28.08.2013 16:47

Mersin'in Erdemli ilçesine bağlı Kocahasanlı Belde Belediye binasına girerek bilgisayar çalan 4 hırsız, Erdemli Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin sıkı takibi sonrası çaldıkları bilgisayarlarla birlikte yakalandı.

Edinilen bilgiye göre, sabaha karşı Kocahasanlı Belediyesi'nin kapılarını kırarak içeri giren M.Y. (21), M.Ç. (18), A.A. (17) ve R.A. (21) isimli hırsızlar, kurumun bilgisayarlarını çaldı. Bir vatandaşın belediye binasından çıkan 4 kişinin bilgisayar kasalarını 01 CID 92 plakalı araca yükleyerek kaçtığı şikayetini değerlendiren polis ekipleri, aracı ilçe merkezinde durdurmaya çalıştı. Dur ikazına uymayan aracı takibe alan polisler, aracı uzun süre takip etti. Kendilerini takip eden polis aracına kaza yaptırmak için çaldıkları kasayı yola atan hırsızlar, il merkezinde yakalandı. Araçta yapılan aramada bin TL para, 8 bilgisayar kasası ve 8 adet monitör ele geçirildi. Erdemli Emniyet Müdürlüğü'nde ifadeleri alınan şahıslar, adliyeye sevk edildi.

Bilgisayarların belediye için çok önemli olduğunu belirterek emniyet personellerine teşekkür eden Kocahasanlı Belediye Başkanı Kerim Köken, "Görgü tanıklarının ifadelerine göre belediyemiz gece saat 4 sularında soyuldu, bilgisayarlarımız çalındı. Ben de ilçe emniyet müdürümüze haber verdim. Emniyet müdürümüze ve teşkilattaki bütün personeline teşekkür ediyorum. Onların çalışmalarıyla Gözne yolunda hırsızlar yakalandı. Bilgisayarlarımızı da sağ salim bize teslim ettiler. Belediyemizin bütün evrakları bu bilgisayarların içerisinde. Şu anda Kocahasanlı Belediyesi çökmüş durumda. Emniyetin sayesinde de belediyemiz yeniden kurtuldu" dedi.

Vatandaşların gördükleri şüpheli durumları 155 ihbar hattına bildirmelerini isteyen Emniyet Müdürü Hüseyin Dağı ise, "Bugünkü başarı vatandaşların şüpheli durumu polise bildirmesiyle meydana geldi. Başarımızın asıl sebebi budur. Vatandaşlarımız bu tür durumları polise ihbar ederlerse bizler de elimizden gelen bütün gayreti gösteriyoruz. Başkanımızın bize bilgi vermesinden sonra 5 ekibimizle hırsızların peşine düştük. 4 şahsı Gözne yolunda yakaladık. Bir tanesinin 20, birisinin 16 tane, bir tanesinin 16 tane ve birisinin de 15 hırsızlık sabıkası var. Yaptıkları çalışmalardan dolayı da personelimize ve amirimize teşekkür ediyorum. Başkanımıza da geçmiş olsun" şeklinde konuştu. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Belediyenin Bilgisayarlarını Çalan 4 Hırsız Yakalandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement