Belediyespor Final Kapısından Döndü - Son Dakika
Güncel

Belediyespor Final Kapısından Döndü

Belediyespor Final Kapısından Döndü

3. Lig'de play-off grubuna kalan ve play-off mücadelelerinde de yarı finale kadar çıkmayı başaran Manisa Belediyespor Erkek Basketbol Takımı, İstanbul Büyükçekmece engelini geçemedi.

10.05.2013 14:16  Güncelleme: 15:09

İstanbul'da oynanan karşılaşmada güçlü rakibine 86–54 yenilerek 2. Lig'e yükselme şansını kaybeden yeşil-beyazlı ekip, sergilediği oyun ile taraflı tarafsız herkesin takdirini toplamayı başardı.

Potada bu yıl fırtına gibi esen ve 3. Lig'de grubu üst sıralarda tamamlayarak play-off'a kalan Manisa Belediye spor, yarı finalde eşleştiği İstanbul ekibi Büyükçekmece'ye 86–54 mağlup oldu. Büyükçekmece Spor Salonu'nda oynanan karşılaşmaya her iki takımda istekli başladı. İlk maçında avantajıyla oynayan ev sahibi ekip 1. periyodu 24–16 önde geçerken, devreyi de 45–30 önde tamamladı. Taraftarının da etkisiyle oyunda baskıyı arttıran ev sahibi Büyükçekmece, üçüncü periyotta farkı yirmi sayının üzerine çıkardı ve son periyoda 66–45 önde girdi. Maçın son bölümünde oyundan düşen Manisa Belediyespor, karşısında üst üste sayılar bulan Büyükçekmece maçı da 86–54 kazanarak finale çıkan takım oldu. Maçın ardından her iki takım oyuncuları da birbirlerini tebrik ederek, örnek bir davranış sergilerken, Manisa Belediyespor Antrenörü Ekrem Öztürk oyuncularını tebrik etti. Genç oyunculardan kurulu kadrolarıyla ligde ve play-off mücadelelerinde hedeflerin çok üzerine çıktıklarını belirten Öztürk, "Her şeyden önce oyuncularımı mücadelelerinden dolayı kutluyorum. Finale çıkmayı çok istiyorduk ancak başaramadık. Yinede gelecek için bize tecrübe sağlayacak önemli başarılar elde ettik. Takımımızın önümüzdeki yıllarda üst liglerde mücadele edeceğine inanıyoruz" diye konuştu.

Basketbolun Duayeni Badem'den Manisa Belediyespor'a Övgü

Manisa Belediyespor'un Büyükçekmece ile oynadığı karşılaşmayı izleyen Beşiktaş'ın ve Fenerbahçe'nin efsane oyuncularından Basketbolun duayeni olarak tanınan Lig Tv yorumcusu İsmet Badem, Manisa ve Manisa Belediyespor'dan övgüyle bahsetti. Basketbolun kendisi için bir yaşam biçimi olduğunu belirten Badem, basketbolun her kademesinin ilgisini çektiğini söyledi. Büyükçekmece ve Manisa Belediyespor maçını da büyük keyifle izlediğinin altını çizen Badem, "Ben fair-play'e pek inanmam. Eğer fair-play varsa centilmenlik ve nezaket varsa bugün sahada bunların hepsine şahit olduk. Mağlup olmamak adına yapılan mücadelede hiç çirkinlik yoktu. Bu ülkede çok hasret çektiğimiz kavgasız gürültüsüz seyrettiğim en keyifli maçlardan birisiydi" dedi.

Manisa Belediyespor Üst Ligleri Hakediyor

Manisa Belediyespor kadrosunda yer alan oyuncuların başarılı bir grafik çizdiğini dile getiren Badem "Birazcık maddi ve manevi destek verilirse bu takımın 2. lige rahat çıkacak bir takım olduğunu gördüm. Manisa Belediyespor üst ligleri hak ettiğini bu yıl gösterdiği performansla kanıtladı. Manisa'nın bende ayrı bir yeri olduğunu belirtmek isterim. Çünkü Manisa benim ilk milli takıma seçildiğim ve çok güzel günler yaşadığım spor dolu bir kenttir. Yakınında Aliağa ve İzmir'de çok önemli basketbol kulüpleri var. Manisa'da neden olmasın diye sormak lazım. Manisa'yı örnek ve çok güzel bir şehir olarak biliyorum. Manisa'dan ne zaman geçsem oranın havasını teneffüs ederim. Ben istiyorum ki belediye ve iş adamları gençlere sahip çıksın. Bu işin vergi ve kar amaçlı görülmemesini istiyorum" diye konuştu.

Büyükçekmece'den Manisa Belediyespor'a Jest

Öte yandan karşılaşmanın ardından Büyükçekmeceli yöneticiler Manisa Belediyesporlu oyuncular ve teknik heyeti yemekte ağırladı. Yemeğe Büyükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Bayraktar, Basketbolun duayeni Lig Tv yorumcusu İsmet Badem ile birlikte Büyükçekmece Basketbol Takımı yönetim kurulu üyeleri katıldı. Samimi bir ortamda geçen yemeğin ardından Büyükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Bayraktar centilmence mücadeleleri nedeniyle Manisa Belediyespor teknik heyet ve oyuncularını kutladı. Bayraktar, Manisa Belediyespor'un önümüzdeki yıllarda 2. Lig'e çıkacağına inandığını söyledi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Belediyespor Final Kapısından Döndü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement