"Ben Bertolt Brecht" Sahnede! - Son Dakika
Güncel

"Ben Bertolt Brecht" Sahnede!

"Ben Bertolt Brecht" Sahnede!

Genco Erkal, Mart ayı boyunca "Ben Bertolt Brecht" ile sahnede!

28.02.2012 14:18

Genco Erkal; Bertolt Brecht'in şiir, şarkı ve öykülerinden uyarladığı, Tülay Günal'la birlikte rol aldığı yeni oyunu "Ben Bertolt Brecht" adlı müzikli kabare ile Mart ayı boyunca tiyatro severlerle buluşuyor!

Bertolt Brecht'in şiir, şarkı ve öykülerinden uyarladığı yeni oyunu "Ben Bertolt Brecht" adlı müzikli kabare için "Brecht'in dönüşü olsun" diyen Genco Erkal; insanın gözünü açan, ufkunu genişleten, sorduğu sorularla kışkırtan, uyaran, baştan çıkaran yazarı yeniden sahneye davet ederek "Şimdi Brecht zamanı!" diyor.

Piyanist Yiğit Özatalayın canlı performansı eşliğinde sahnelenen oyuna Kurt Weill, Hans Eissler, Paul Dessau ve Sarper Özsan'ın müzikleri imza atıyor. Dünyanın düzeni, kadının konumu ve savaş gibi konularda eğlenceli bir yolculuğa çıkaran oyunun sahne tasarımını Ali Yenel, giysilerini Özlem Kaya, ışık tasarımını Yüksel Aymaz yapıyor. Koreografisini Tan Temel, Sernaz Demirel'in üstlendiği oyunda ki Brecht'e ait şiir ve öyküleri dilimize A. Kadir, Asım Bezirci, Ali Sait, Arif Gelen, Can Yücel, Gülen Fındıklı, Hasan Kuruyazıcı, Sevgi Soysal ve Zehra İpşiroğlu çevirirken, şarkı sözlerini Genco Erkal ve Tuncay Çavdar çevirdi. Yönetmenliği tiyatro duayeni Genco Erkal'a ait oyunun müzik yönetmeni ise, aynı zamanda müzikleri düzenleyen Emin Fındıkoğlu.

Genco Erkal ve Tülay Günal'ın birlikte rol aldığı "Ben Bertolt Brecht" adlı müzikli kabare; 2, 16, 23, 29 ve 30 Mart tarihlerinde Muammer Karaca Tiyatrosu'nda, 10 Mart Cumartesi günü Caddebostan Kültür Merkezi'nde, 11 Mart Pazar günü Kozzy Kozyatağı Alışveriş ve Kültür Merkezi'nde, 17 Mart Cumartesi günü Türkan Saylan Sanat Merkezi'nde sahnelenecek. İzmirli sanatseverler ise; 12 Mart Pazartesi günü İzmir İsmet İnönü Kültür Merkezi'nde ve 13 Mart Salı günü İzmir Karşıyaka Opera Salonu'nda oyunu izleme fırsatını bulabilecekler.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 'Ben Bertolt Brecht' Sahnede! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement