Berkin Elvan Anıldı - Son Dakika
Güncel

Berkin Elvan Anıldı

Berkin Elvan Anıldı

Gezi Parkı eylemleri sırasında hayatını kaybeden Elvan'ın ailesi tarafından çocuklarının yaralandığı yerde anma töreni düzenlendi.

16.06.2014 10:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gezi Parkı olayları sırasında hayatını kaybeden Berkin Elvan anıldı.

Elvan'ın olaylar sırasında bir yıl önce yaralandığı yer olan Mahmut Şevket Paşa Mahallesi'nde anma töreni düzenlendi.

Berkin Elvan'ın fotoğrafının duvara asıldığı törende, yerde de mumlarla "Berkin" yazıldı. Mumların çevresine ise karanfiller konuldu. Ayrıca bir masanın üzerine ekmek ve gül bırakıldı.

Törende konuşan baba Sami Elvan, oğlunun, bulundukları noktada geçen yıl biber gazı kapsülünün kafasına isabet etmesi sonucu yaralandığını söyledi.

Oğlunun hastanede 269 gün yaşam mücadelesi verdiğini belirten Elvan, 1 yıldır hukuki girişimlerden sonuç alamadıklarını bildirdi.

Elvan, tarifsiz bir acı yaşadıklarını dile getirerek, "Bu ülkenin vatandaşı olarak, devlet büyüklerinin ağızlarından düşürmediği hukuk devleti ilkesi gereği, Berkin'i vuranların ve emri verenlerin biran önce mahkeme önüne çıkarılmasını istiyoruz. Berkin sadece bizim değil, tüm ülkenin ortak acısıdır" diye konuştu

Türkiye'nin çocuk hakları açısından vahim bir tabloyla karşı karşı olduğunu, oğlunun yaşam hakkının kolluk kuvvetlerince gasp edildiğini savunan Elvan, çeşitli eleştirilerde bulundu.

Elvan, adalet istediklerini vurgulayarak, mücadelelerinde kararlı olduklarını kaydetti.

Sami Elvan, Diyarbakır'ın Lice ilçesinde yaşanan olayları bahane ederek dün Adana'da yapılan izinsiz gösteride ölen İbrahim Aras'ı da andı.

Törende, daha sonra yerdeki mumlar yakıldı ve saygı duruşunda bulunuldu. Anne Gülsüm Elvan da saygı duruşunun ardından oğlunun yaralandığı yere kırmızı karanfiller bıraktı. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Berkin Elvan Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement