Berkin Elvan'ın Avukatından Savcılığa Talep Dilekçesi - Son Dakika
Güncel

Berkin Elvan'ın Avukatından Savcılığa Talep Dilekçesi

Berkin Elvan\'ın Avukatından Savcılığa Talep Dilekçesi

Gezi olaylarında yaralanıp hayatını yitiren Berkin Elvan'ın ailesinin avukatı, sağlıklı bir soruşturma için olay yerindeki polis sayısının daraltılmasına ilişkin savcılığa başvurdu.

28.03.2014 16:05  Güncelleme: 16:35

Gezi olayları sırasında yaralanan ve 269 gün sonra hayatını kaybeden Berkin Elvan'ın ailesinin avukatı savcılığa başvurarak olay yerinde 275 polisin görev yaptığını bildiren emniyetin, sağlıklı bir soruşturma için bu sayıyı daraltılmasını istedi.

OLAY BÖLGESİNDE 275 POLİS GÖREV ALMIŞ

Berkin Elvan'ın ölümüne ilişkin soruşturmayı yürüten İstanbul Cumhuriyet Savcısı Faruk Bildirici'nin talebi üzerine emniyet olay günü bölgede görev yapan polislerin sayısını savcılığa bildirmişti. Olay günü Okmeydanı'nda bin 65 polisin görev yaptığını belirten emniyet olay bölgesinde ise 275 polisin görev yaptığını belirtmişti.

Berkin Elvan'ın ailesinin avukatı Evrim Deniz Karatana emniyetin verdiği listenin çok geniş olduğunu ve bu listenin daraltılması gerektiğini ifade etti.

"SAĞLIKLI SORUŞTURMA İÇİN DAR BİR FAİL PROFİLİNE İHTİYAÇ VAR"

Emniyetin bildirdiği listeye göre olay günü, 275'i olay yerinde olmak üzere Okmeydanı'nda bin 65 polisin görev yaptığını hatırlata avukat Karatana "Sağlıklı bir soruşturma yürütebilmek için 1065/275 sayısından çok daha dar bir fail profiline ihtiyacımız olduğu ortadadır. Bu nedenle olayla ilişkili birlik, grup, tim ve ekiplerle ilgili daha ayrıntılı bir değerlendirme yapmak uygun olacaktır" dedi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne yazı yazılarak Çevik Kuvvet birlikleri içindeki grupların kim tarafından ve hangi ölçütlere göre oluşturulduğunun tespit edilmesini isteyen avukat Karatana "Bu grupların asgari ve azami personel sayısı ile kaç kişiden ve hangi teçhizat ile oluşturulacağı konusunda kim tarafından hangi ölçütlere göre karara verildiğinin, grup amiri sıfatını taşıyan personelin, görev, yetki ve sorumlulukların neler olduğunun araştırılmasını" talep etti.

"14 AMİR ŞÜPHELİ OLARAK DİNLENİLSİN"

Aynı grup amirinin hangi nedenle birden fazla grubun başından ve aynı gün içerisinde birden fazla görev yerinde gözüktüğünün ve bu durumda görev yetki ve sorumluluklarının ne şekilde yerine getirdiğinin araştırılması gerektiğini belirten avukat Evrim Deniz Karatna "Okmeydanı E-5 üzerinde görevli olan İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'ne bağlı grupların kask numarasının, ZET(gazcı personel) isimlerinin tespit edilmesi, 14 adet amir, amir vekili, yardımcısı ve şefin çağrılarak şüpheli sıfatıyla ifadelerinin alınmasını" istedi.

Avukat Karatana ayrıca bugüne kadar ifadesi alınmış tüm polis memurlarının ve bundan sonra şüpheli sıfatı ile beyanı alınacak tüm polis amir ve memurlarının mobil cep telefonu numaralarının tespiti ile 15 Haziran 2013- 17 Haziran 2013 tarihleri arasındaki HTS raporlarının Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'ndan celbin edilmesi istedi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Berkin Elvan'ın Avukatından Savcılığa Talep Dilekçesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (6)

  • GÖKHAN: BÜYÜDÜĞÜ ZAMAN TERÖRİST OLUCAKTI ZATEN ERKENDEN ÖLMESİ İYİDİR İYİ 15 5 Yanıtla
  • kara: bu çocuğun haberinden tiksindik artık yeter 14 2 Yanıtla
  • AYRIMCILIK OLMASSIN: BERKİİN ELVAN ÖLÜMÜ İLE BU KADAR SES GETİRDİ.YA BURAK CAN NEDEN BU KADAR SES GETİRMEDİ.BU AYRIMCILIK ELVAN'IN CANI CAN DA BURAK'IN CANI CAN DEĞİLMİ? 6 1 Yanıtla
  • mt: bu çoçuk açaba 10 tane polis yakaydı ne olurdu kim ne konuşurdu yazıklar olsun . 3 1 Yanıtla
  • İZMİRLİ: yeter be kardeşim allah rahmet eylesin rahmetliyi rahat bırakın. 2 1 Yanıtla
  • KAYAADAM: ELVAN ELVAN BUNA DESTEK VERENLER NE İŞLE MEŞGULLAR ACABA MERAK EDİYORUM BU TOPLULUĞUN AMAÇI NE HAYRET BU KADAR ACİZ TOPLUM GÖRMEDİM BU KADAR APLAL TOPLULUK GÖRMEDİM YAŞASIN TÜRK HALKI. 1 0 Yanıtla

Advertisement