Berkin Elvan'ın Sağlık Durumu - Son Dakika
Güncel

Berkin Elvan'ın Sağlık Durumu

Berkin Elvan\'ın Sağlık Durumu

Berkin Elvan'ın ailesinin avukatı Karatana: "268 gündür komada, uyuyor Berkin.

10.03.2014 18:35

Berkin Elvan'ın ailesinin avukatı Evrim Deniz Karatana, Gezi Parkı odaklı olaylar sırasında yaralanan ve 268 gündür yoğun bakımda tedavi gören 15 yaşındaki Berkin Elvan'ın sağlık durumuna ilişkin, "Durumu şu anda oldukça ağır ve hayati riski çok yüksek" dedi.

Karatana, Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Gezi Parkı odaklı olaylara değinerek, olaylar sırasında Berkin Elvan'ın evden ekmek almak için çıktığında polisin attığı gaz fişeğiyle başından yaralandığını söyledi.

Elvan'ın 268 gündür yoğun bakımda olduğunu hatırlatan Karatana, "Sağlık durumu giderek ağırlaşıyor. Artık beyin fonksiyonları oldukça yavaş, ağır çalışmaya başladı. Beyin fonksiyonlarının bu kadar az çalışıyor olması da iç organlarında ciddi hasarlara sebep oluyor. Önce kalbi durdu, 8 Mart öğle saatleriydi. Ertesi gün de akciğerinde bir hava deliği oluştuğu bilgisi aldık. Durumu şu anda oldukça ağır ve hayati riski çok yüksek" diye konuştu.

Berkin Elvan'ın babası Sami Elvan da bugün Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün kendisini aradığını belirterek, "Başka kimse aramadı. Gelen milletvekillerimiz var, sadece CHP ve HDP'den gelen milletvekillerimiz var" dedi.

Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde de Elvan ve ailesine destek olmak için gelenlerin bekleyişi sürüyor. Sarıyer Belediyesi ise hastane bahçesinde bekleyenler için tente kurdu. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Berkin Elvan'ın Sağlık Durumu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement