Berlin'de Mültecilerin Direnişi Sürüyor - Son Dakika
Güncel

Berlin'de Mültecilerin Direnişi Sürüyor

Kreuzberg’de 5 bin kişi mültecilere destek için yürüdü Yaklaşık 40 mültecinin, Berlin’de 1,5 yıldır yaşadıkları eski okul binasının boşaltılmak istenmesine karşı başlattıkları direniş 5. gününe girerken, bazı siyasetçilerin arabuluculuk çabaları bugün de sonuç vermedi Mültecilere oturum hakkı ve çalışma izni verilmesini talep eden yaklaşık 5 bin protestocu, Hermannplatz meydanında toplanıp buradan okula yürümek istedi, polis tarafından engellendi.

28.06.2014 21:35

Almanya'nın başkenti Berlin'de 40 kadar mültecinin, yaşadıkları binanın boşaltılmak istenmesine karşı çatıda sürdürdükleri direniş devam ederken, yaklaşık 5 bin kişi direnişe destek vermek amacıyla yürüyüş düzenledi.

Mülteci kamplarında yaşamayı reddeden, Almanya'nın mültecilere yönelik politikalarını protesto eden yaklaşık 40 kişi, Berlin'de 1,5 yıldır yaşadıkları eski okul binasının boşaltılmak istenmesine karşı başlattıkları direniş 5. gününe girerken, bazı siyasetçilerin arabuluculuk çabaları bugün de sonuç vermedi.

Kreuzberg semtinde bulunan Gerhart Hauptman Okulu'nun eski binasının çatısına çıkan yaklaşık 40 mülteci, okulun etrafını ablukaya alan polisin baskın düzenlemesi durumunda çatıdan atlayacakları, çatıyı ateşe verecekleri tehdidinde bulunuyor.

Mültecilerle dayanışma yürüyüşü

2012 yılında önce Kreuzberg'deki Oranienplatz meydanında çadır eylemine başlayan, ardından da bir bölümü Gerhart Hauptman Okulu'nun eski binasına yerleşen mültecilere oturum hakkı ve çalışma izni verilmesini talep eden yaklaşık 5 bin protestocu  bugün öğleden sonra Hermannplatz meydanında toplandı.

Sloganlar eşliğinde önce Oranienplatz meydanına yürüyen göstericiler, burada kurulan ses sistemi aracılığıyla, yaklaşık 1 kilometre uzaklıkta okul binasının çatısında direnişlerini sürdüren mültecilerle görüştü.

Cep telefonu aracılığıyla meydandakilere hitap eden bir mülteci, "Bizler suçlu değiliz, insan hakları için, insan onuru için mücadele ediyoruz. Özgürlüklerimiz için savaşmadan haklarımızı alamayacağımızı biliyoruz" dedi.

Polisin artık binaya basın mensuplarının girişini yasakladığını, buna anlam veremediklerini belirten mülteci temsilcisi, "Bu nasıl bir demokrasi? Bizler haklarımızı istiyoruz. Tekrar mülteci kamplarına dönmek istemiyoruz. Bizim için gösterdiğiniz güçlü dayanışma için teşekkür ediyoruz" şeklinde konuştu.

Göstericiler konuşmaların ardından, "Buradayız, savaşacağız. Serbest dolaşım, herkesin hakkıdır" sloganları eşliğinde okula doğru yürüyüşe geçti.

Kreuzberg semtinde çok yoğun önlemler alan Alman polisi, okulun bulunduğu Ohlauer sokağı önünde kurduğu barikatlarla, göstericilerin buraya girmesine izin vermedi.

Protestoyu düzenleyen inisiyatif, Salı günü büyük bir protesto gösterisi düzenleyeceklerini açıklayarak yürüyüşü sonlandırdı.

Direnişin sürdüğü okula yakın sokaklarda, küçük grupların polis barikatları önündeki oturma eylemleri ise devam ediyor. - Berlin

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Berlin'de Mültecilerin Direnişi Sürüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement