Berlin'de Simitli, Çaylı, Kesekağıtlı Kadına Şiddete Son Kampanyası - Son Dakika
Güncel

Berlin'de Simitli, Çaylı, Kesekağıtlı Kadına Şiddete Son Kampanyası

Berlin\'de Simitli, Çaylı, Kesekağıtlı Kadına Şiddete Son Kampanyası

25 Kasım Kadınlara Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü'nde Beckers ve yanındaki heyet, gün boyunca Kreuzberg İlçesi'nde esnafı gezdi, üzerinde 'Şiddetsiz Bir Ev İçin yazan poşetleri ve kesekağıtlarını dağıttı.

26.11.2013 11:20

25 Kasım Kadınlara Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü'nde Beckers ve yanındaki heyet, gün boyunca Kreuzberg İlçesi'nde esnafı gezdi, üzerinde 'Şiddetsiz Bir Ev İçin yazan poşetleri ve kesekağıtlarını dağıttı. Son olarak bir simitçiye gelen Beckers, burada tezgahın arkasına geçerek gelen müşterilere simit, çay, poğaça sattı ve kadına karşı uygulanan şiddete dikat çekti. Ayrıca burada kurulan standda çeşitli broşürler ve el ilanları dağıtılarak, vatandaşlara uyarılarda ve tavsiyelerde bulunuldu. Şiddete karşı yürütülen bazı projelerin temsilcileri de Beckers'e katılarak kampanyaya destek oldu.

Berlin'de her sene yaklaşık 16.000 şiddet eylemi gerçekleştiğini söyleyen Beckers, bunların dörtte üçünün kadınlara karşı uygulandığını hatırlattı. Bunun tedirgin edici olduğunu belirten Dr. Beckers, 'Aslında kadına uygulanan şiddetin daha yüksek oranda olduğuna inanıyoruz. Çünkü aile içerisinde veya beraberliklerde uygulanan şiddetin bir kısmı dışarıya yansımıyor. Buna karşı bir şeyler yapmak istedik ve farklı kurumların desteğini de alarak 'Şiddet Torbaya Girmez sloganıyla bir kampanya başlattık. Şiddete maruz kalan kadınlar kendileri için oluşturulan yardım kurumlarına veya belediyeye müracaat ederek yardım isteyebilirler. Biz onlara memnuniyetle yardım ederiz. Şunun bilinmesini istiyoruz ki, şiddetin bu toplumda yeri yok dedi.

Resmi istatistiklere göre Almanya'da her dört kadından biri, yaşamı boyunca en az bir kez eşinin veya partnerinin şiddetine maruz kalıyor.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Berlin'de Simitli, Çaylı, Kesekağıtlı Kadına Şiddete Son Kampanyası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement