Berlin Duvarı'nı Yıktırmama Çabası - Son Dakika
Güncel

Berlin Duvarı'nı Yıktırmama Çabası

Berlin Duvarı\'nı Yıktırmama Çabası

Almanya'nın başkenti Berlin'de Doğu Almanların Batı Almanya'ya kaçışını engellemek için 1961 yılında inşa edilen, sınırın kalkmasından sonra 1989'da yıkılmasından sonra kalan bir bölümünün bulunduğu yerde yaya üst geçidi ve modern bir gökdelen...

06.03.2013 12:21

Almanya'nın başkenti Berlin'de Doğu Almanların Batı Almanya'ya kaçışını engellemek için 1961 yılında inşa edilen, sınırın kalkmasından sonra 1989'da yıkılmasından sonra kalan bir bölümünün bulunduğu yerde yaya üst geçidi ve modern bir gökdelen yapımı için yıkılmak istenmesi tepki gördü. Ünlü sanatçıların özgürlüğe atıfta bulunduğu resimlerle bezenen 1300 metre uzunluğundaki 2 milyon Euro'ya restore edilen her yıl binlerce kişinin ziyaret etti Doğu Yakası Galerisi'nin yıkım çalışmaları protesto gösterileri nedeniyle durduruldu.

Berlin'deki 'Doğu Yakası Galerisi adı verilen semtte, işçiler sabahın erken saatlerinde 'Utanç duvarı'nı yıkmaya başladı. Duvarın küçük bir bloğu vinç tarafından alınırken toplanan yaklaşık 400 kişilik grup öğle saatlerine doğru bu eylemini yaparak yıkımı durdurdu. Duvardan çıkarılan bloğun oluşturduğu delik göstericiler tarafından üzerinde "Duvar yine kapalı' ibaresi bulunan köpükle kapatıldı.

Duvarın kalan bölümünün yıkılmasına karşı çıkan gruplar internette örgütlenerek imza toplanırken, Berlin Belediyesi'nden duvarın yıkılmasını durdurulmasını istedi. Belediye yöneticileri duvarın yaklaşık 20 metresinin yakınlarına yapılacak lüks bir siteye ulaşımın kolaylaştırılması amacıyla yıkıldığını, bu konuda 18 Mart'ta halkla bir toplantı yapılacağını söyledi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Berlin Duvarı'nı Yıktırmama Çabası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement