Beyaz Kale ile Hatay Satrancı Zirveye Çıkıyor - Son Dakika
Güncel

Beyaz Kale ile Hatay Satrancı Zirveye Çıkıyor

Beyaz Kale ile Hatay Satrancı Zirveye Çıkıyor

Beyaz Kale Satranç Kulübü sporcuları Antalya'da Hatay'ın gururu oldular.

05.03.2013 09:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Beyaz Kale Satranç Kulübü sporcusu Eylül ALKAN 9 Yaş kategorisinde HATAY şampiyonu olarak göz doldurdu. Eylül ALKAN Antalya'da yapılan final yarışmalarında da milli sporcu havuzuna girmeyi başararak Hatay'ın gururu oldu.

Antalya/ Kemer'de düzenlenen final yarışmalarında, Hataylı sporcular milli takıma girme başarısını göstererek, Hataylı milli sporcular arasında yer aldılar.

Hatay'ın ilk Satranç Kulübü olan Beyaz Kale Satranç Kulübü, İl Şampiyonalarında ve ulusal turnuvalarda büyük başarılara imza atmaya devam ediyor.

Beyaz Kale Satranç Kulübü'nün başarılı çalışmaları arasında; İl Yaş Grupları Satranç Müsabakalarında 7 yaş genelde Beran Ege TOPAL Şampiyon, Yalçın Barış TÜLEYLİOĞLU ikinci ve Barış GENÇ üçüncü ile eş puan almıştı.

8 yaşta Mehmet Furkan UĞURLU ikinci, 9 yaş Kızlarda Eylül ALKAN Şampiyon, 10 yaş Genel Kategorisinde Görkem HAMURCU ise üçüncü olmuştu.

Beyaz Kale Satranç Kulübü Başkanı ve Antrenörü Erkal BÜYÜKAŞIK yaptığı açıklamada, Beyaz Kale Satranç Kulübü'nün Türkiye'de bir Marka olduğuna dikkat çekerek, "Yerel, ulusal ve uluslar arası arenada büyük başarılara imza attık ve başarılı çalışmalarımız devam ediyor. Türkiye Satrancına göre Hatay İlimiz çok ileride bir yerdedir… Hatay da yeni Diyap BÜYÜKAŞIK'ları, Deniz Can TEMİZKAN'ları yetiştirmek amacıyla çalışmalarımıza ara vermeden devam ediyoruz. Bu gibi yeteneklerin Hatay'da bir maden kadar çok olduğu inancındayız ve değerleri ortaya çıkararak, Hatay ve Türk satrancına kazandıracağız" dedi.

Başkan Erkal BÜYÜKAŞIK, Satrancın Zekâ ve Sosyal Gelişimde büyük rol oynadığını ifade ederek, "Satranç, özellikle dikkat sorunu olan çocuklar için ilaç niyetine tavsiye edilmektedir. Bu, çocuklar için yapılabilecek en büyük yatırımdır. Bir Öğretmen olarak bunun faydalarını çok görüyorum. Çocuklara çok farklı bir bakış açıcı kazandıran satranç, kendine güven, dikkat toparlayabilme, muhakeme edebilme yeteneğini geliştirme açısından da hayati bir önem taşımaktadır" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Beyaz Kale ile Hatay Satrancı Zirveye Çıkıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement