Bıçaklar Kurbana Bileniyor - Son Dakika
Güncel

Bıçaklar Kurbana Bileniyor

Bıçaklar Kurbana Bileniyor

Kurban Bayramı'na sayılı günler kala bıçakçılar yoğun bir şekilde çalışıyor.

12.10.2013 14:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kurban Bayramı'na sayılı günler kala bıçakçılar yoğun bir şekilde çalışıyor.

Gaziantep'te kale altı esnaflarından Ali Çiçek, bıçak alırken dikkat edilmesi gerekenleri ve bıçağın kaliteli olması gerektiğini söyledi.

Yıllardır bıçakçılık işi ile uğraşan Ali Çiçek, büyükbaş hayvan kesiminde ve küçükbaş hayvan kesiminde kullanılan bıçakların farklı olduğunu, küçükbaş ve büyükbaş hayvanların kendi ebadına göre numaralandırılan bıçaklarla kesilmesi gerektiğini kaydederek, şunları söyledi:

"Büyükbaş hayvan kesenler 3 numara 4 numara bıçak kullansınlar. Küçükbaş kesenler ise özellikle 1 numarayı tercih etsin. Bıçak alırken kaliteden ödün vermemek gerekiyor. 5 lira 10 liralık bıçaklar ev kullanımı içindir. Kurban kullanımı için alınan bıçağın kaliteli olması gerekiyor. Onun için vatandaşlarımız bıçak alırken bıçağın fiyatının yüksek olmasını önemsememeliler. Bıçağın fiyatı fazla olması bir yerde bıçağın kaliteli olduğunu gösterir. Bıçak alırken ucuza kaçmamak gerek. Parayı ikinci plana bırakmak gerek. Kaliteli olsun iki kuruş fazla olsun. Sonuçta kurbanlığa eziyet edilmemesi gerek diye düşünüyorum. Bıçağın çelik metalden olması daha iyidir. Çelik bıçağın kullanım ömrü daha fazladır. Çelik bıçak bilemede olsun, kesim işlerinde olsun tekrar tekrar kullanılabilir. Ama demir alırsan bir defa kullanırsın bir daha kullanamazsın" ifadelerini kullandı.

Çiçek, ayrıca bıçağını bilemeye getiren vatandaşlardan bıçakların daha iyi işlenmesi için aceleci davranmamaları gerektiğinin altını çizerek, "Bıçak alımında vatandaşlarımızın önceden sipariş vermeleri bizim işlerimiz daha da kolaylaştırıyor. Bıçak bileme işlerinde bizi sıkıştırmamalarını istiyoruz. İşleri çabuk görülsün diye bizi sıkıştırdıklarında bıçaklar kötü oluyor. Dolayısıyla kurbana kötü bıçakla eziyet etmiş oluyorlar. Bize biraz daha zaman versinler ki daha güzel yapalım işimizi. Bıçakları daha güzel işleyelim. Yani yarım saat kırk dakikada hemen istemek yerine bir iki saat sonrasında gelip alırlarsa bıçaklarını daha sağlıklı bir bıçak yapmış oluruz" dedi.

İşlerin Kurban Bayramı'nın yaklaşması ile yoğunlaştığını söyleyen bıçak bileme ustası Cuma Kartal ise gece geç saatlere kadar çalıştıklarını söyledi. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Bıçaklar Kurbana Bileniyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement