BİFO "Bir Divanın İzinde"ki Solistlerle Sahnede - Son Dakika
Güncel

BİFO "Bir Divanın İzinde"ki Solistlerle Sahnede

BİFO "Bir Divanın İzinde"ki Solistlerle Sahnede

BİFO, mayıs ayında 7. Leyla Gencer Şan Yarışması finalistleri Fatma Said ve Kristina Bikmaeva'yla aynı sahnede buluşuyor.

08.05.2013 10:40

Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası (BİFO), mayıs ayında 7. Leyla Gencer Şan Yarışması finalistleri Fatma Said ve Kristina Bikmaeva'yla aynı sahnede buluşuyor. "Bir Divanın İzinde" adlı konser, 13 Mayıs 2013, Pazartesi günü saat 20.00'de Caddebostan Kültür Merkezi'nde.

2008 yılında yitirdiğimiz dünyaca ünlü opera sanatçısı Leyla Gencer, Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası'nın (BİFO) özel konserinde bir kez daha anılacak. 13 Mayıs 2013 Pazartesi günü, Caddebostan Kültür Merkezi'nde gerçekleşecek "Bir Divanın İzinde" adlı konserde 7. Leyla Gencer Şan Yarışması'nda birinci olan Mısırlı soprano Fatma Said ve finalistlerden Rus soprano Kristina Bikmaeva sahnede olacak. Türkiye'de ve dünyada opera sanatının gündemindeki yerleri giderek güçlenen iki genç sanatçıya sürekli şefi Sascha Goetzel yönetimindeki BİFO eşlik edecek. Konserin ikinci yarısında, romantik dönemin en önemli bestecilerinden biri olarak görülen Robert Schumann'ın opus 120 sayılı 4. Senfoni'sinin 1841 tarihli orijinal versiyonu seslendirilecek.

Uluslararası ünleri hızla artan iki genç yetenek

Tüm dünyanın "La Diva Turca" olarak alkışladığı, dünyanın en önemli opera sahnelerinde birçok başrol yorumlamış olan soprano Leyla Gencer adına bu yıl da 8'ncisi düzenlenecek yarışma, genç yetenekleri dünya sahnelerine kazandırmaya devam ediyor.

Geçen yılın birincisi Soprano Fatma Said 1991 yılında Kahire'de doğdu. 2005 yılında Dr. Neveen Allouba'nın Şan Stüdyosu'nda başladığı eğitimini, Hanns Eisler Müzik Okulu'nda sürdürdü. 2006 ve 2009 yıllarında Almanya Genç Müzisyenler Yarışması'nı iki kez kazanan genç şancı, 2011 Uluslararası Giulio Perotti Yarışması'nda da birincilik dahil çeşitli ödüller aldı. Haziran 2012'de Robert Schumann Lied Yarışması'nda ikinci oldu. Said, çeşitli konserlerde solist ve opera prodüksiyonlarında koro üyesi olarak görev aldı.

Soprano Kristina Bikmaeva 1985 yılında Surgut'ta (Rusya) doğdu. Önce Moskova'daki Gnessins Müzik Üniversitesi'nde, ardından V.S. Popov Koral Sanatlar Akademisi'nde eğitim gördü. Bu okulda yüksek lisansa devam etti. 2005 Uluslararası Bella Voce Yarışması'nda birinci olan Bikmaeva 2009 yılında Riccardo Zandonai Uluslararası Yarışması'nda özel ödül kazandı. Rusya'da çeşitli salonlarda sahneye çıkan genç sanatçı Akademi ile Japonya, Almanya, Fransa ve İsviçre turnelerine katıldı.

BORUSAN İSTANBUL FİLARMONİ ORKESTRASI

"BİR DİVANIN İZİNDE..."

Tarih: 13 Mayıs 2013, Pazartesi

Saat: 20.00

Yer: Caddebostan Kültür Merkezi

Sascha Goetzel şef

Fatma Said soprano †

Kristina Bikmaeva soprano ‡

Program:

Catalani: La Wally'den "Ebben ne andro lontana" †

Puccini: La Bohème'den "Quando me'n vo" ‡

Puccini: Gianni Schicci'den "Oh mio babbino caro" †

Donizetti: La fille du regiment'den "Chacun le sait" ‡

Mascagni: Cavalleria Rusticana'dan Intermezzo

Rimski-Korsakov: Kar Kızı'ndan Kar Kızı'nın final aryası ‡

Arditi: "Il bacio", konser aryası

Donizetti: Don Pasquale'den "Quel guardo il cavaliere" ‡

Bellini: I Puritani'den "Son vergin vezzosa" †

Schumann: 4. Senfoni, Re minör, Op. 120 (1841 tarihli orijinal versiyon)

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel BİFO 'Bir Divanın İzinde'ki Solistlerle Sahnede - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement