Bilgievleri Velileri Eğitiyor - Son Dakika
Güncel

Bilgievleri Velileri Eğitiyor

Bilgievleri Velileri Eğitiyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Bilgievleri, Derince Zübeyde Hanım Kültür Merkezi'nde Veli Eğitim Semineri düzenledi.

21.03.2013 10:04  Güncelleme: 10:07

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin en önemli eğitim projelerinden biri olan Bilgievleri, öğrencilerinin velileri için de eğitim seminerleri düzenliyor. "Çocuk öğrenmeye aileden başlar" ilkesiyle hareket eden Bilgievleri, ailenin ve aile içi iletişimin önemi, aile bireylerinin birbirlerine saygılarını konu alan seminerlerle öğrenci velilerini bilinçlendiriyor. Derince Zübeyde Hanım Kültür Merkezi'nde düzenlenen seminere veliler büyük ilgi gösterdiler.

SERVET YALÇIN İLE AİLE

Bilgievi velilerinden büyük ilgi gören seminerlerin bu haftaki konuğu Kocaeli Merkez Vaizi Servet Yalçın oldu. "Aile nedir?" adlı seminerinde aile yapısının nasıl olması gerektiğine değinen Servet Yalçın, "Aile "tek başına" olmaktan kurtulup "can yoldaşına" kavuşmaktır. Aile, geçim, huzur ve sükunet kaynağıdır. Aile de huzurun oluşabilmesi için eşlerinde birbirlerine karşı olan sorumlulukları vardır. Bu sorumlulukları yanında aile bireyleri birbirlerine karşı sevgi, saygı ve hoşgörü çerçevesinde yardımlaşarak bir hayat geçirmeyi amaçlamalarıyla birlikte mutluluğu anahtarını bulacaktırlar" dedi.

AİLE DE İLETİŞİM ÇOK ÖNEMLİ

Ailenin dinimizdeki yerinin çok önemli olduğuna vurgu yapan Yalçın, "teknolojinin aslında bizim için Allah'ın sunduğu bir nimet olmasına rağmen bizim yanlış kullanmamızdan dolayı Aile içinde veya toplum içinde iletişimsizliğe neden oldu. Örneğin, otobüste giderken yanına oturduğumuz gençlerin kulaklıklarında müzik dinleyerek, kendilerine iletişime kapatılıyor. Dünya medyası ve sosyal medyaya gösterdiğimiz ilgi kadar aile içindeki iletişime özen göstermiyoruz. Aile içindeki iletişimin iyi olması huzuru ve mutluluğu getirir" dedi.

BİLGİEVİ ETKİNLİKLERİ DEVAM EDECEK

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Bilgievleri, öğrencilerine verdiği değeri ailelerine de yansıtmaya devam ediyor. Bilgievleri, öğrencilerine verdiği eğitimlerin yanında ailelerine verdiği seminerler, düzenlediği geziler ile, aile çocuk arasında daha sıkı bağlar oluşmasını amaçlıyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal işler Daire Başkanlığı Kültür Sanat ve Konservatuvar Müdürlüğü'ne bağlı Bilgievlerinin düzenlediği Bursa, Çanakkale, Edirne gezileri ve Veli Eğitim Seminerleri önümüzdeki günlerde de devam edecek.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Bilgievleri Velileri Eğitiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement