Etkili olan kar yağışının ardından Bingöl Orman ve Su İşleri Şubesi ekiplerince yapılan denetimlerde kaçak avlandığı tespit edilen 50 kişiye 28 bin lira ceza uygulandı.
Orman ve Su İşleri Şube Müdür vekili Ali Özge, yaptığı açıklamada, yaban hayatın korunması ve geliştirilmesi amacıyla jandarma ve köy muhtarlarının da desteğiyle denetimleri artırdıklarını söyledi.
Özge denetimlerde bazı vatandaşların sezon dışında avlamaya devam ettiğini belirlediklerini ifade ederek, "Her yıl olduğu gibi bu yıl da kaçak avlanmayı önlemek amacıyla denetimlerimiz aralıksız devam ediyor. Yapılan denetimlerde kaçak avlandığını tespit ettiğimiz 50 kişiye 28 bin lira idari para cezası uygulandı. Avlanma sezonu dışında kesinlikle kaçak avlanmaya müsaade edilmeyecektir" dedi.
Bu konuda vatandaşlardan gerekli hassasiyeti göstermelerini beklediklerini kaydeden Özge, aksi takdirde gerekli cezai yaptırımları uygulayacaklarını belirtti. - Bingöl
Son Dakika › Güncel › Bingöl'de Kaçak Avlanma ile Mücadele - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.