Bingöl Hdp Bingöl Il Eş Başkanı Bozan: Halkın Şikayet ve Önerilerini Dinleyeceğiz - Son Dakika
Son Dakika Logo

Bingöl Hdp Bingöl Il Eş Başkanı Bozan: Halkın Şikayet ve Önerilerini Dinleyeceğiz

Bingöl Hdp Bingöl Il Eş Başkanı Bozan: Halkın Şikayet ve Önerilerini Dinleyeceğiz
06.11.2016 16:25

Hdp Bingöl İl Eş Başkanı Mahmut Bozan, HDP Meclis grubu ve MYK'sının aldığı karar çerçevesinde önümüzdeki günlerde ev ev, mahalle Mahalle, köy köy, ilçe ilçe, il il dolaşarak halkın şikayet ve önerilerini dinleyeceklerini söyledi.

Hdp Bingöl İl Eş Başkanı Mahmut Bozan, HDP Meclis grubu ve MYK'sının aldığı karar çerçevesinde önümüzdeki günlerde ev ev, mahalle Mahalle, köy köy, ilçe ilçe, il il dolaşarak halkın şikayet ve önerilerini dinleyeceklerini söyledi.

HDP Bingöl il Başkanlığında basın toplantısı düzenleyen il eş başkanı Mahmut Bozan, Meclis Grubu ve Merkez Yürütme Kurulları ile birlikte yaptıkları tartışmalar sonucunda, demokratik siyaset tarihinin en kapsamlı ve karanlık saldırısı karşısında, yasama organındaki çalışmalarını durdurmaya ve bir kez daha halk ile bulaşma kararı verildiğini söyledi. Bozan, önümüzdeki günlerde ev ev, mahalle mahalle, köy köy, ilçe ilçe, il il dolaşarak halkın şikayet ve önerilerini dinleyeceklerini ve bileşenleri, bütün ittifak güçleri, kurum ve kuruluşları ile demokrasi, barış ve emek güçleriyle, sivil toplum örgütleriyle, sendika ve meslek birlikleriyle, inanç gruplarıyla, kadın, gençlik, çevre ve ekoloji hareketleriyle tartışarak önerilerini alacaklarını belirterek, "Tüm bu istişarelerin sonunda, yapılan önerileri değerlendirerek sonuçları kamuoyu ile paylaşacağız. Sadece paylaşmakla kalmayacak, ortaya çıkan öneriler doğrultusunda geleceği birlikte örmek için adımlar atacağız. 'Kayyum Cumhuriyeti' karşısında 'Demokratik Cumhuriyet' mücadelesini büyüteceğiz" dedi.

HDP Bingöl il eş başkanı Mahmut Bozan, Bingöl'de 13 Kasım'a kadar alınan gösteri ve toplantı yasakları ilgili de, "Genel olarak partimiz kesintisiz eylem ve protesto kararı almıştı. Alınan karar gereği Parti binamız önünde, her gün oturma eylemi yapılacaktı. Yapmayı planladığımız oturma eylemi, bu gün Valilik tarafından, tarafımıza tebliğ edilen bir yazı ile kapalı ve açık alanlarda her türlü basın açıklaması ve toplantıların, 13 Kasım'a kadar yasaklandığı söylenerek, verilecek bütün demokratik tepkilere yasak konulmuştur. İşte tamda bu faşizan uygulamalar ilginç bir şekilde HDP genel merkezimizin yaptığı tarihi açıklama ile çakışmıştır. Hiçbir demokratik eyleme tahammülü olmayan valiliğin, OHAL kisvesi altında bu tavrını ve yasakçı zihniyetini kınadığımızı belirtmek istiyoruz" diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bingöl Hdp Bingöl Il Eş Başkanı Bozan: Halkın Şikayet ve Önerilerini Dinleyeceğiz - Son Dakika


Advertisement