Bir Ay Boyunca 1500 Kişinin İhtiyacı Karşılandı - Son Dakika
Güncel

Bir Ay Boyunca 1500 Kişinin İhtiyacı Karşılandı

Bir Ay Boyunca 1500 Kişinin İhtiyacı Karşılandı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Suruç'ta bir ay boyunca Avesta Düğün Salonu'nda kalan 1500 kişinin günlük yemek dahil tüm ihtiyaçlarını karşıladı.

10.11.2014 23:40

Kobane'den gelen ve Suruç'taki Avesta Düğün Salonu'na yerleşen ailelerin sayısı zaman zaman 2000'i buldu. Günde üç öğün yemek çıkarılan Düğün Salonu'ndaki savaş mağdurlarının tüm yaşamsal ihtiyaçları da Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılandı.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ve DİSKİ'nin temizlik, sulama aracı, vidanjör ve diğer iş makineleri de savaş mağdurlarına hizmet üretti. Meclis üyelerinin yanı sıra biri mühendis dört teknik eleman, 5 hizmet alımı, 10 gönüllü ile bir ay boyunca savaş mağdurlarının ihtiyaçları karşılandı.

Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu oyuncuları da savaş mağdurlarını ziyaret ederek çocuklara yönelik çeşitli programlar oluşturdu. Avesta Düğün Salonu daha sonra oluşturulan Arin Mirxan Çadır Kenti'ne aktarıldı, düğün salonu da Suruç Belediyesi tarafından gelen yardımların konulduğu depo olarak kullanılmaya başlandı.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Bir Ay Boyunca 1500 Kişinin İhtiyacı Karşılandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement