'Bir Çocuk Bir Hayattır' - Son Dakika
Güncel

'Bir Çocuk Bir Hayattır'

\'Bir Çocuk Bir Hayattır\'

Koruncuklar ödevlerini artık "Chiesi Mavi Kalpler Etüt Evi" nde yapacak

28.03.2017 16:22

Eğitime desteği bir kurumsal sosyal sorumluluk olarak benimseyen Chiesi İlaç Firması, Bolluca Çocukköyü için etüt evi yapılmasına destek oldu. Yapımı tamamlanan Chiesi Mavi Kalpler Etüt Evi, 28 Mart 2017 tarihinde düzenlenen açılış töreni ile Koruncukların hizmetine sunuldu.

Chiesi Türkiye hem sağlık hem de diğer toplumsal konular ile ilgili çok çeşitli sosyal sorumluluk projelerini hayata geçiriyor. Bu projeler, şirket çalışanlarından oluşan 'Chiesi Mavi Kalpler' ekibi tarafından gönüllü çalışma ile yürütülüyor.

"Chiesi Mavi Kalpler Etüt Evi" Bu Köyde Yetişen Her Çocuğun
Yolunu Aydınlatan Bir Fener Olsun!

Chiesi İlaç Türkiye Genel Müdürü Ecz. Filiz Balçay, 28 Mart'ta gerçekleşen açılışta yaptığı konuşmada çocuklara verilecek eğitimin geleceğimizi şekillendireceğini belirterek duygularını şu şekilde ifade etti:

"Bugün çocuklarımız ve geleceğimiz için Bolluca Çocukköyü'ndeyiz. İçinde yaşadığımız toplumun tüm çocukları bizim geleceğimizdir. Onlar geleceğimize yön verecek yarının büyükleridir. Çocukları eğitmemiz demek geleceğimizi şekillendirmemiz demektir.

Tüm kurumlar ve yetişkinler olarak, yarınlarımız için yetiştirilen çocuklara karşı sorumlu olduğumuzu unutmamalıyız. Biz de Chiesi olarak, 'Eğitime destek çok önemli' diyerek yola çıktık. Bu yolculukta Bolluca Çocuk Köyü'nü yakından tanıdık ve çok etkilendik. İçine doğduğu koşullar her ne olursa olsun her çocuğun eğitim görme hakkı olduğunu hatırladık. Bunun nedenle üzerimize düşen sorumluluğu layıkıyla yerine getirmek için Koruncuk Vakfı bize aracı olsun istedik ve geçen yıl projemizi başlattık.

Köyü dolaştığınızda, her aile evinde ayrı kaynayan tencerelerin kokusu, sunulan aile ortamının ilk sıcaklığını vermeye yetiyor. Gerçek anne ilgisinin ve birebir kardeşliğin yaşatıldığı bu evlerde, çocukların yaşam ihtiyaçları sevgi ortamında karşılanıyor. Koruncuk, işte bu yönüyle fark yaratıyor. Vakıf, çocukların temel ihtiyaçlarını karşılayıp onları hayatta tutmakla kalmıyor aynı zamanda sağladığı aile ve sevgi ortamı ile topluma pozitif ve başarılı bireyler kazandırıyor.

Koruncuk'un bizi etkileyen önemli özelliklerinden bir diğeri de okul çağı ve öncesinde çocukların eğitim hayatına da yine aile yaklaşımı ile sahip çıkması olmuştur. İyi bir eğitim ile çocukların geleceğe umutla bakmasında bizim de payımız olsun istedik ve Koruncuk ile el ele verip bu alandaki ihtiyacı birlikte belirledik. Etüt derslerini, ev ödevlerini, sınav hazırlıklarını verimli bir şekilde yapabilecekleri uygun bir alana ihtiyaç olduğunu tespit ettik. Bu ihtiyaçtan yola çıkarak Bolluca Çocuk Köyü'nde 'Etüt Evi' hayalini kurduk ve gerçekleştirdik.

Bugün, bu hayalimizin gerçekleşmesini kutlamak ve 'Chiesi Mavi Kalpler Etüt Evi'nin açılışını yapmak için buradayız.

Diliyoruz ki; 'Chiesi Mavi Kalpler Etüt Evi' bu köyde yetişen her çocuğun yolunu aydınlatan bir fener olsun! Bu fener ile Çocuklarımızın çok mutlu ve başarılı bir geleceği olsun! Gözlerindeki ışık hep parlasın! Geleceğin liderleri arasında yer alsın!

Bugüne kadar 400 çocuğu hayata kazandıran bu örnek vakfın, fark yaratmakta daha da güçlenmesi ve bu tip kuruluşların daha fazla destek alarak sayısının artması gönülden isteğimizdir."

Koruncuk Ailemizin Büyüdüğünü Görmek Bizi Mutlu Ediyor

Türkiye Korunmaya Muhtaç Çocuklar Vakfı Yönetim Kurulu ve Mütevelli Başkanı Av. Figen Özbek açılış töreninde yaptığı konuşmada duygularını şu şekilde ifade etti:

Çocukköyümüzde 25 yılda yaklaşık 400 çocuğumuzun hayata atılmasına elimizden geldiğince destek vermeye çalıştık, hala da tüm gücümüzle bunun için çalışıyoruz. Vakfımızın tüm ihtiyaçları sosyal sorumluluk bilinci gelişmiş, duyarlı kişiler ve kurumlar tarafından sağlanıyor. Chiesi ile henüz geçen yıl tanıştık fakat onlar sıcak ilgileri ve samimiyetleri sayesinde hemen büyük ailemizin bir parçası oldular. Projenin en başından bu yana her adımda yanımızda oldukları için kendilerine şükranlarımızı sunuyor ve Chiesi gibi çocuk konusunda duyarlı kurumların çoğalmasını temenni ediyoruz.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 'Bir Çocuk Bir Hayattır' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement