Bir Tepkide Rehber-Der'den - Son Dakika
Güncel

Bir Tepkide Rehber-Der'den

Bir Tepkide Rehber-Der\'den

Ağrı Rehber-Der bir basın bildirisiyaparak Mustazaf-Der'in kapatılmasına ve başörtüsüyle okula gitmek isteyen Şüheda Çevik'in annesi Güllü Çevik'e verilen hapis cezasını kınadı.

17.05.2012 01:38  Güncelleme: 01:36

AĞRI – AğrıRehber eğitim, sağlık, kültür, yardımlaşma ve dayanışma derneği başkan yardımcısı Hasan Özbay yaptığı basın bildirisi ile Mustazaf-Der'in kapatılmasını ve Güllü Çevik'e verilen 2 yıl 10 aylık cezayı kınarken şu ifadelere yer verdi.

Bir hukuk skandalına daha imza atıldı.

"Ne acıdır ki kurulduğu günden bu yana islam ve beraberinde dindar halkıyla mücadele eden devlet, âdeti üzerine bir hukuk skandalına daha imza atmıştır. Rehber-Der olarak devleti bindiği ağacı kesmeye çalışan kişiye benzetiyoruz." Dedi.

"Toplumun giderek ahlaksızlaşması, adaletsiz gelir dağılımı sonucu çoğalan fakirlik ve maneviyat olarak çökmüş bu toplumu ıslah etmeye çalışan Mustazaf-Der gibi bir hayır kurumunu bu denli hukuksuzca bir karar ile kapatılması devlet acaba ne yapmaya çalışıyor sorusunu akıllara getiriyor." Dedi.

Özbay konuşmasının devamında ise şunları belirtti.

Hak ve hakikat kayıt altına alınamaz.

"Öte yandan bu tür hukuki sloganların söylemde kaldığını gördükçe devletin hep gürleyip bir türlü yağmadığını görmüş bulunmaktayız. Buradan Mustazaf-Der'in kapatılma kararını verenlere bediüzzaman'ın sözüyle seslenmek istiyoruz. Hak ve hakikat kayıt altına alınamaz diyoruz." Dedi.

Yargının tek uğraş alanı dindar halkı sindirmek.

"Gaziantep'te ki Güllü Çevik ablamızın uğradığı hukuk zulmünü de göz önüne getirerek yargının tek uğraş alanı dindar halkı sindirmek olduğunu bir daha görmekteyiz. Dolayısıyla diyebilir kiz Türkiye'de ki hukuksuzluğu emniyete şikâyet etmek suçtur."

Elinizdeki hukuk(!) neşteri ile toplumun şah damarlarını daha fazla kesmeyin.

"Hakkımızı nasıl savunacağız? Ve hakkımızı savunurken bizi kim koruyacak? Bu iki vaka yani Mustazaf-Der'in kapatılması ve Güllü Çevik ablamıza verilen ceza mülkün iflasıdır." Dedi. Son olarak Hasan Özbay cumartesi günü saat 1'de belediye iş merkezi önünde Mustazaf-Der'e destek için düzenlenecek olan basın açıklamasına tüm vatandaşları davet ettiklerini belirttiler

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Bir Tepkide Rehber-Der'den - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement