Bir Yılda 22 Bin Denetim Yapıldı - Son Dakika
Güncel

Bir Yılda 22 Bin Denetim Yapıldı

Bir Yılda 22 Bin Denetim Yapıldı

Adana İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hamit Aygül, güvenli gıda için, geçen yıl, kent genelinde, 22 bin 308 denetim yaptıklarını söyledi.

04.05.2013 12:01  Güncelleme: 12:38

Adana İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hamit Aygül, güvenli gıda üretimi ve tüketimini sağlamak için geçen yıl kent genelinde 22 bin 308 denetim yaptıklarını söyledi.

Adana'da düzenlenen Gıda, Ambalaj ve Reklamcılık Fuarı'nda güvenli gıda üretimi ve tüketimiyle ilgili açıklamalarda bulunan Hamit Aygül, gelişmiş bazı ülkelerin çevresel etkilere karşı dayanıklılık sağlamak ve daha çok gıda üretmek amacıyla ürünlerin genleriyle oynadığını anlattı.

Bu nedenle yeterli gıda kavramına güvenilir gıda teriminin de eklendiğini bildiren Aygül, "Bu nedenle ülkemizde sınırlı olan tarım alanlarının etkin ve verimli kullanımını sağlayarak toplumun ihtiyacı olan tarımsal ve hayvansal ürünleri yeterli ve güvenli şekilde üretmek en öncelikli konu haline geldi. Bu ürünlerin işlenmesi ve tüketiciye sunulması da en az üretim kadar önem arz ediyor" dedi.

'ALO 174'Ü ARAYIN'

Güvenli gıda üretimi ve tüketimiyle ilgili olarak 'Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu'nun çıkarıldığını anımsatan İl Müdürü Hamit Aygül, şunları anlattı:

"Üretim kaynaklarının kıt ve talebin fazla olması gıdayı stratejik konuma yükseltti. Ancak gıda üretimi ve tüketiminde dünyada büyük dengesizlikler var. Beslenme yönünden bir yandan gelişmiş ülkeler obezite sınırını zorlarken, diğer yandan üçüncü dünya ülkelerinde her yıl milyonlarca insan açlıktan ölmektedir. Hükümetimiz, Türkiye'de güvenli gıda ve yem üretimiyle tüketimi için son derece önemli olan Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu'nu çıkardı. Etkin denetimlerimiz de sürüyor. Geçen yıl 5 bin 900 olan kayıtlı gıda işletmesi sayısını 12 bin 500'e, 7 bin 154 olan gıda denetim sayısını 22 bin 308'e çıkardık. Ayrıca Alo 174 Gıda Hattı'na yapılan başvuruları ve şikayetleri de değerlendiriyoruz. Bu konuda şikayet, görüş ve önerisi olanların da bu hattı aramalarını istiyoruz. Gıda numunesi ve analizleri, kombina denetimleri, fırın çalışanlarının hijyen eğitimi, kantin, yemekhane, büfe, çay ocağı gibi işletmeleri aralıksız sürdürüyoruz. İlimizde mevzuata uygun faaliyet yürüten firmalara da Beyaz Yıldız Beratı veriyoruz."

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bir Yılda 22 Bin Denetim Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement