Birinci Ergenekon Davasının 168'İnci Duruşması Görülmeye Başlandı... - Son Dakika
Güncel

Birinci Ergenekon Davasının 168'İnci Duruşması Görülmeye Başlandı...

Birinci Ergenekon Davasının 168\'İnci Duruşması Görülmeye Başlandı...

Birinci Ergenekon Davasının 168'İnci Duruşması Görülmeye Başlandı..

07.12.2010 11:30

BİRİNCİ ERGENEKON DAVASININ 168'İNCİ DURUŞMASI GÖRÜLMEYE BAŞLANDI...  

* Alparslan Arslan'ın Danıştay davasında avukatlığını yapan arkadaşı Ahmet Doğan tanık olarak dinleniyor  

Birinci Ergenekon davasının 168'inci duruşması görülmeye başlandı. İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Silivri Cezaevi içerisinde kurulan duruşma salonunda görülen davaya tutuklu sanıklardan Hayrettin Ertekin, Ergün Poyraz katılmazken aralarında emekli Tuğgeneral Veli Küçük ve İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'in de aralarında bulunduğu 21 tutuklu sanık katıldı. Tutuksuz sanıklardan ise gazeteci Güler Kömürcü Öztürk ve Abdulmuttalip Tonçer duruşmaya katıldı. "OSMAN YILDIRIM'IN AVUKATLIĞINDAN ÇEKİLDİM"

Duruşmada, Danıştay saldırısıyla ilgili tanıkların dinlenilmesine devam edildi. Mahkeme Başkanı Köksal Şengün Danıştay saldırısı tetikçisi Alparslan Arslan'ın avukat arkadaşı Ahmet Doğan'ı tanık olarak dinlenilmesi için kürsüye çağırdı. Alparslan Arslan'ın Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada avukatlığını yaptığını ifade eden Ahmet Doğan, "Olayla bağlantılı olarak sadece Süleyman Esen'i tanıyordum. Osman Yıldırım'ın da avukatlığını üstlendim ancak Alparslan'la aralarındaki menfaat çatışması nedeniyle avukatlıktan çekildim" dedi. Mahkeme Başkanı Köksal Şengün'ün "Alparslan Arslan ile aranızdaki ilişki nedir?" sorusuna tanık Doğan, "1998 yılında Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ne girdim. O ben girdiğimde mezun olmuştu. Milliyetçi arkadaş çevremiz nedeniyle tanıştım kendisiyle. 2001- 2003 yılları arasında aynı evde kaldık. 2003 yılında ben Adana'ya döndüm. Ondan sonra da telefonla görüştük, yüz yüze görüşmedik" dedi.

Danıştay saldırısı olayının hemen ardından Ankara'ya gittiğini ve cezaevinde Alparslan Arslan ve Osman Yıldırım'la görüştüğünü belirten Doğan, Başkan Şengün'ün "Osman Yıldırım beyanlarında 'Ahmet Doğan'ı ben çağırdım. Kendisine Alparslan'ın bazı konuşmalarının doğru olmadığını, Ona söyleyin beni suçlamasın. Benim üzerimden oynamasın" demiş" bunu açıklar mısınız?" şeklindeki sorusuna tanık Doğan şöyle cevap verdi:

"Alparslan Arslan bana Osman Yıldırım'ın da avukatlığını yapmamı söyledi. Osman Yıldırım'ın eşi de beni arayarak Yıldırım'ın kendisiyle görüşmek istediğini ifade etti. 3-4 defa cezaevinde görüştüm. Ama bu konuşmaları hatırlamıyorum. Osman Yıldırım Danıştay ve Cumhuriyet Gzetesi'ne bomba atılması olaylarını kabul etmiyordu. Ben kendisine Cumhuriyet Gazetesi'ne bomba atılması olayının ortada olduğunu bunu kabul etmesi gerektiğini söyledim" Başkan Şengün, Alparslan Arslan'ın "Bombaları Süleyman Esen'den aldım. Salih Kunter de herşeyi biliyordu" diye verdiği ifadeleri mahkemeye intikal ettirdiniz mi?" diye sorduğu tanık Doğan, "Hayır. Görüşmeleri not almamıştım. O ek ifadelerini savcılığa daha sonra gönderdi. Ben bunların gerçek olduğunu düşünmüyorum. Alparslan Arslan bu gerçek bile olsa arkadaşları hakkında konuşmaz. Tutarlı, dürüst ve açık konuşan bir abimdir. Kiraladığı evde birlikte kaldığımızda, bizden kira almazdı. Hatta bazen harçlığımızı da verirdi" diye konuştu. Olaydan birkaç gün önce Alparslan Arslan'ın Adana'ya gelmek istediğini ifade eden tanık Doğan, "Olaydan 2-3 gün önce Teoman Ekşioğlu aradı. Alparslan Arslan ile birlikte Adana'ya geleceklerini ve bilet ayarlamamı söyledi. Ancak bu gerçekleşmedi. Bu görüşmeden birkaç gün sonra da olay Danıştay saldırsı olayı gerçekleşti" ifadesini kullandı. Duruşma tanık Ahmet Doğan'ın ifadesinin alınmasıyla devam ediyor.  

Haber : Cem TURSUN -İSTANBUL DHA

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Birinci Ergenekon Davasının 168'İnci Duruşması Görülmeye Başlandı... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement