Birleşmiş Milletler Günü - Son Dakika
Güncel

Birleşmiş Milletler Günü

Birleşmiş Milletler Günü

Genel Sekreter Ban, BM Günü mesajında barış, kalkınma ve insan hakları çağrısı yaptı

24.10.2013 16:03

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Ban Ki-mun, uluslararası topluluğun barış, kalkınma ve insan hakları için toplu olarak hareket ettiğinde nelerin başarılacağını birçok kez ortaya koyduğunu söyledi.

BM Enformasyon Merkezi'nden yapılan açıklamaya göre Ban, teşkilatın kuruluşunun 68. yıldönümü dolayısıyla yayımladığı mesajında, "24 Ekim BM Günü"nün, bu önemli teşkilatın barışa ve ortak kalkınmaya ne kadar çok katkı yaptığının anlaşılması için bir fırsat yarattığını belirtti. Ban "BM Günü, daha iyi bir dünya vizyonumuzu gerçeğe dönüştürmek için daha neler yapabileceğimizi ortaya koymamıza fırsat tanıyor" ifadesini kullandı.

Suriye en büyük güvenlik sorunu -

Suriye'deki çatışmaların en büyük güvenlik sorununu teşkil ettiğini söyleyen Ban, ülkede "çok uzayan" sıkıntıları sonlandırmak için diplomatik bir çözüm bulmak amacıyla baskı yaptıklarını da kaydetti.

Mesajında, BM'nin bölgedeki çalışmalarına vurgu yapan Ban, "Milyonlarca insan, hayat kurtaran yardımlara erişebilmek için BM İnsani Yardım personeline bel bağlamış bulunuyor. BM uzmanları, Nobel ödülü kazanan Kimyasal Silahların Yasaklanması Teşkilatı ile birlikte çalışarak Suriye'nin stoklarındaki kimyasal silahları imha ediyor" ifadesini kullandı.

Genel Sekreter Ban, sürdürülebilirliğin sağlanmasının kalkınma alanındaki en büyük sorunu oluşturduğuna dikkati çekerek, binyıl kalkınma hedeflerinin yoksulluğu yarı yarıya azalttığını vurguladı. Ban, 2015 sonrası kalkınma gündemini belirleyerek iklim değişikliği konusunda bir anlaşmaya varılmasının şart olduğunu belirtti.

Ban, "BM Gününde gelin kuruluş ideallerimize uygun davranacağımıza ve barış, kalkınma ve insan hakları için birlikte çalışacağımıza söz verelim" çağrısında bulundu. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Birleşmiş Milletler Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement