Birleşmiş Milletler Suriye Misyon Şefi Mood: "Daha Fazla Yetki İstiyoruz" - Son Dakika
Güncel

Birleşmiş Milletler Suriye Misyon Şefi Mood: "Daha Fazla Yetki İstiyoruz"

Birleşmiş Milletler Suriye Misyon Şefi Mood: "Daha Fazla Yetki İstiyoruz"

Birleşmiş Milletler (BM) Suriye Misyonu Şefi Tümgeneral Robert Mood, "Daha güçlü ve etkili bir liderlik istediklerini" bildirdi."Amacım politik davranmak veya konuyu speküle etmek değil" ifadelerine yer vererek, Suriye'de yaşanan şiddeti mevcut...

19.07.2012 23:07

Birleşmiş Milletler (BM) Suriye Misyonu Şefi Tümgeneral Robert Mood, "Daha güçlü ve etkili bir liderlik istediklerini" bildirdi.

BM Suriye Şefi Tümgeneral Mood, BM resmi internet sitesindeki açıklamasında,

"Amacım politik davranmak veya konuyu speküle etmek değil" ifadelerine yer vererek, Suriye'de yaşanan şiddeti mevcut sayı ve kapasiteleri ile durduramayacaklarının açık olduğunu, kendilerine Güvenlik Konseyi tarafından yetki alanı daha geniş bir pozisyon verilmesi gerektiğini belirtti.

Mood, kendilerine verilecek daha kapsamlı bir yetkinin, Suriye halkının güvenliği ve ölümlerin durdurulması adına en iyi karar olacağını kaydetti.

BM adına Suriye'de görev yapan misyonda 300 kişi bulunuyor. En geç cuma günü Güvenlik Konseyi tarafından alınacak karar ile Şam'da bulunan misyonun akıbeti belli olacak. Annan Planı'nın uygulanmaya devam edilmesi için son bir ek sürenin çıkmaması halinde, Suriye'deki faaliyetlerini dondurması gereken BM barış misyonunun ülkedeki legal pozisyonu ise tehlikeye girmiş olacak.

Muhabir: Mücahit Oktay

Yayıncı: İbrahim Uyar - NEW YORK

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Birleşmiş Milletler Suriye Misyon Şefi Mood: 'Daha Fazla Yetki İstiyoruz' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement