"Bizim Çok Eski Hukukumuz Var" - Son Dakika
Güncel

"Bizim Çok Eski Hukukumuz Var"

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, sanatçı Kamil Sönmez'in vefatına ilişkin açıklama yaptı.

20.12.2012 13:01  Güncelleme: 13:24

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, "Bizim çok eski hukukumuz var. Kamil, çok esprili bir insandı. Osman Yağmurdereli, Kamil Sönmez birbirleriyle ilgili fıkralar anlatırlardı. Kamil Sönmez'i hep güler yüzlü biri olarak hatırlıyorum" dedi.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Ekonomi Muhabirleri Derneği üyeleriyle kahvaltılı basın toplantısında bir araya geldi. Günay, beyin kanaması teşhisiyle bir süredir tedavi gören sanatçı Kamil Sönmez'in vefatına ilişkin, "Kamil'in benim için ayrı bir özelliği var. Biz hemşehriyiz. Kamil Sönmez, Ümit Tokcan, Ali Rıza Gündoğdu, Tuğrul Şan, biz çocukluk arkadaşıyız. Yani Ümit Tokcan'la aşağı yukarı 15 yaşımızdan beri tanışıyoruz. Babalarımız arkadaştı. Ordu Perşembe mahalle gibidir. Hatta Kafkas kökenli bir tarafı vardır Kamil'in. Benim de anneanne tarafım Kafkas kökenlidir. Akrabalığımız da vardı. Ben niye türkücü olmadım; onların arasında onlar kadar sesim güzel değildi. Yoksa normal olarak benim de Ordulu bir türkücü olmam gerekebilirdi" dedi.

Günay, "Bizim çok eski hukukumuz var. Hep dostluk ortamı olmuştur. Kamil bir kere çok esprili bir insandı. Osman Yağmurdereli, Kamil Sönmez birbirleriyle ilgili fıkralar anlatırlardı. Kamil Sönmez'i hep güler yüzlü biri olarak hatırlıyorum" diye konuştu.

Merhum Kamil Sönmez'in eski bir arkadaşı olduğunu ve cenazesine katılacağını belirten Günay, "Allah geride kalanlara uzun ömür versin. Kamil Sönmez'in adına düzenlenen geceye gidememiştim. O zaman yurt dışındaydım. Son birkaç haftadır birkaç günde bir ailesiyle, eşiyle, oğluyla hep konuşuyordum. Bu sabahta eşiyle konuştum. Yarın da öğle namazından sonra Üsküdar'da Şakirin Camii'nden cenazesi kaldırılacakmış. İstanbul'a gideceğim" şeklinde konuştu. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel 'Bizim Çok Eski Hukukumuz Var' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement