BM Genel Sekreter Yardımcısı Feltman Libya'da - Son Dakika
Güncel

BM Genel Sekreter Yardımcısı Feltman Libya'da

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: BM Libya Özel Temsilcisi Gassan Selame ve UMH Dışişleri Bakan Yardımcısı Lutfi el-Mağribi BM Siyasi İşlerden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Jeffrey Feltman'ın basın açıklaması Basın açıklamasını taki Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) Başkanlık Konseyi Başkanı Fayiz...

11.01.2018 13:18

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

BM Libya Özel Temsilcisi Gassan Selame ve UMH Dışişleri Bakan Yardımcısı Lutfi el-Mağribi

BM Siyasi İşlerden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Jeffrey Feltman'ın basın açıklaması

Basın açıklamasını taki Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) Başkanlık Konseyi Başkanı Fayiz es-Serrac, Birleşmiş Milletler (BM) Siyasi İşlerden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Jeffrey Feltman'ı başkent Trablus'ta kabul etti.

Feltman, BM Libya Özel Temsilcisi Gassan Selame ve UMH Dışişleri Bakan Yardımcısı Lutfi el-Mağribi'nin de hazır bulunduğu görüşmenin ardından yaptığı açıklamada BM Libya Destek Misyonu'nun (UNSMIL) seçimler konusunda UMH'ye yardıma hazır olduğunu dile getirdi.

"Libya'da istikrarlı bir siyasi aşamaya geçmenin zamanı"

Feltman, bu yıl düzenlenmesini umduğu seçimlerle Libya'da istikrarlı bir siyasi aşamaya geçme zamanının geldiğini ifade etti.

BM Genel Sekreteri'nin, siyasi anlaşmaya dayalı uzlaşma sürecini destekleme konusundaki kararlılığını vurgulayan Feltman, Libya'da istikrarın sağlanması için gerçek bir fırsatın var olduğuna işaret etti.

Serrac'ın Libya'da barışı ve istikrarı sağlama konusundaki çabalarından övgüyle söz eden Feltman, bu gayretlerin olumlu gelişmelere güçlü katkıda bulunduğunu dile getirdi.

Görüşme sırasında taraflar, anayasa için referanduma gidilmesinin yanı sıra parlamento ve cumhurbaşkanı seçimleri için yasa çıkarılmasının zorunluluğu konusunda görüş birliğine vardı.

BM Genel Sekreter Yardımcısı Feltman Libya\'da
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel BM Genel Sekreter Yardımcısı Feltman Libya'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement