BMC'li İşçilerden MHP'ye Büyük İlgi - Son Dakika
Güncel

BMC'li İşçilerden MHP'ye Büyük İlgi

BMC\'li İşçilerden MHP\'ye Büyük İlgi

Karataş: ''Siyasi şov yapmaya değil; sıkıntılarınızı paylaşmaya geldim.'' dedi.

11.02.2013 17:00

Milliyetçi Hareket Partisi İzmir İl Başkanı Necat Karataş, on aydır maaş alamadıkları gerekçesiyle fabrika önünde eylem çadırı kuran BMC işçilerini ziyaret etti. BMC'nin, sadece özel sektör kuruluşu değil İzmir'in İzmirlinin kuruluşu olduğunu söyleyen Karataş, işçilere destek sözü verdi.

Terörle mücadelede kullanılan "kirpi"leri de üreten BMC'de, 2 bin 300 işçi alacaklarını tahsil edemeyince üretim ikinci kez durdu. Üretimi durdurarak hak arama mücadelesine başlayan işçilerin sıkıntılarını, BMC fabrikasında dinleyen Karataş, "Hak aradığınız bu mücadelede yanınızdayız" dedi.

Karataş, yağmurlu havaya rağmen fabrikadaki yemekhaneyi dolduran işçilerin yoğun ilgisiyle karşılaştı. Karataş işçilere hitaben yaptığı konuşmada şunları söyledi: "BMC, uzun yıllarca İzmir'in gururu olmuş; İzmir ve ülke ekonomisine katkı sağlamış bir kuruluştur. BMC'nin bugüne kadar gelmesinde emek sarfettiniz; sizler emekçisiniz dolayısıyla BMC aynı zamanda sizlerindir. Son yıllarda silahlı kuvvetler için de araç üreten önemli bir kuruluşun çalışanlarının ücretlerini alamaması, bizi çok derinden üzmektedir. Ben siyasi şov yapmaya gelmedim. Sıkıntılarınızı paylaşmak; MHP'nin yerel yönetimini ve Meclis'teki grubumuzu, mutlaka, bilgilendirerek probleminizin çözülmesiyle ilgili katkı sağlamak için geldim."

"Sıkıntınız Sıkıntımız; Izdırabınız ızdırabımızdır"

Salonu dolduran işçilerden partiler nezdinde gelen başkan ve temsilcilerin siyasi söylemlerde bulundukları, işçilerin sıkıntısıyla ilgilenmekten uzak konuşmalar yaptıkları konusunda şikayet alan Karataş, "Geçtiğimiz Kasım ayında MHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Ahmet Kenan Tanrıkulu'nun Meclis'te dile getirdiği, keza MHP Grup Başkan Vekili ve İzmir Milletvekili Oktay Vural'ın da destek verdiği bir çalışma yapıldı. Ama yapılan çalışmalar kalıcı olmalı yani netice kalıcı olmalı. 'Bir nebze maaş ödensin' , ' maaşlar bir ay, üç ay ödensin' şeklinde olmamalı. Bu köklü kuruluşun üretime devam etmesi, siz değerli arkadaşlarımızın sıkıntılarının sona ermesi için MHP'nin Meclis nezdinde de mutlaka girişimi olacaktır."

Sözleri, sık sık salondaki işçilerin alkışlarıyla kesilen Karataş, "Önümüzdeki süreçte, çalışmalar netice getirmediği taktirde gerekli mücadeleyi vereceğimize, sorunun taraflarına gereken baskıyı yapacağımıza sizlerin önünde 'söz veriyorum'. Sıkıntınız sıkıntımız; çektiğiniz ızdırap ızdırabımızdır. Bu nedenle problemin çözümünde en ön safta olacağız" diyerek sözlerini tamamladı.

Türk Metal Sendikası İzmir 1 No'lu Şube Başkanı Halil İbrahim Tosun ise on aydır bir insanlık dramı yaşadıklarını ve bu sıkıntılı süreci atlatmak için üstün gayret sarfettiklerini ifade ederek MHP İzmir İl Başkanı Necat Karataş'a desteklerinden dolayı teşekkür etti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel BMC'li İşçilerden MHP'ye Büyük İlgi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement