Bmgk'nın Suriye Toplantısı - Son Dakika
Güncel

Bmgk'nın Suriye Toplantısı

BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun'un barışı koruma operasyonlarından sorumlu yardımcısı Herve Ladsous'un, Suriye'deki durumun, ülkedeki BM Gözlemci Misyonu'nun (UNSMIS) faaliyetlerine başlaması için şu an fazla tehlikeli olduğunu söylediği bildirildi.

27.06.2012 07:23

BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun'un barışı koruma operasyonlarından sorumlu yardımcısı Herve Ladsous'un, Suriye'deki durumun, ülkedeki BM Gözlemci Misyonu'nun (UNSMIS) faaliyetlerine başlaması için şu an fazla tehlikeli olduğunu söylediği bildirildi.

BM kaynakları, Ladsous ile BM-Arap Birliği Suriye özel temsilcisi Kofi Annan'ın yardımcısı Nasır El Kidva'nın, Suriye'deki durum ve UNSMIS ile ilgili bilgi verdikleri BM Güvenlik Konseyi (BMGK) toplantısında, Ladsous'un, Suriye'deki durumun, faaliyetleri 16 Haziran'da askıya alınan UNSMIS'in görevine yeniden başlaması için "fazla tehlikeli"' olduğunu söylediklerini bildirdi.

Verilen bilgiye göre Ladsous ve El Kidva toplantıda, UNSMIS'in Suriye'de bir noktada görevine devam edeceğini, ancak şu an bunun için gerekli güvenlik şartlarının oluşmadığını ifade etti.

Annan'ın yardımcısı El Kidva'nın Cenevre'den video konferans yoluyla BMGK'ya bilgi verdiği toplantının ardından BM'nin barışı koruma şefi Ladsous basına açıklamada bulunmadı.

BMGK'nın 21 Nisan'da aldığı 2043 sayılı kararla, Suriye'de 90 günlük geçici bir süre için 300 silahsız askeri gözlemciden oluşan BM Gözlemci Misyonu (UNSMIS) kurulmuştu. UNSMIS'in geçici görev süresi 20 Temmuz'da sona erecek.

Muhabir: Özlem Şahin Şakar

Yayıncı: Erdem Gültekin - BİRLEŞMİŞ MİLLETLER

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bmgk'nın Suriye Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement