Bodrum'da Deniz Dibi Temizliği - Son Dakika
Güncel

Bodrum'da Deniz Dibi Temizliği

Bodrum\'da Deniz Dibi Temizliği

İlçeye bağlı Bitez Yalısı'nda düzenlenen, aralarında çocukların ve Hollandalı bir mühendisin de olduğu 12 dalgıç deniz dibi temizliği yaptı.

12.06.2014 14:41

Bodrum'da 12 dalgıcın katılımıyla deniz dibi temizliği yapıldı.

Bodrum Belediyesi ile Bitez Turistik İşletmeler Derneği (BİDER) işbirliğinde Bodrum'un Bitez Yalısı koyunda sabah saatlerinde deniz dibi temizliği gerçekleştirildi.

Temizlik çalışmalarına aralarında Hollandalı mühendisin de bulunduğu 12 dalgıç ile yaklaşık 20 öğrenci katıldı. Dalgıçlar yaklaşık yarım saatlik çalışma sonunda denizden 500 kiloya yakın atık malzeme çıkarttı. Temizlik çalışmalarına katılan yaklaşık 20 çocuk ise temizlik çalışmalarını sahil kenarında sürdürdü.

Çalışmalar hakkında gazetecilere bilgi veren dalış merkezi işletmecisi Kenan Doğan, sosyal sorumluluk projesi kapsamında deniz dibi temizliği yaptıklarını söyledi.

Kendilerine bazı kurum ve kuruluşların da destek verdiğini belirten Doğan, "Gönüllü arkadaşlarımızla bir şeyler yapmaya çalıştık. Bunun sembolik olduğunu düşünüyorum. Yaklaşık 12 dalgıç ile Bitez koyunu temizlememiz mümkün değil. Ancak yarım saatlik bir çalışma sonucunda birçok çöp çıkarttık" diye konuştu.

Doğan, çıkarttıkları malzemelerin çoğunun kışın fırtına ile denize sürüklenen atıklardan oluştuğunu anlatarak, insanların denize çöp atmamaları konusunda bilinçlenmeye başladığına işaret etti.

Deniz dibi çalışmalarına katılan Hollanda uyruklu Mühendis Paul Vogelaar ise suyun altında birçok plastik atık madde gördüğünü ifade ederek, "Deniz altında çok sayıda çöp var. Bir miktarını topladık ancak mola verdikten sonra temizlik çalışmalarına devam edeceğiz" dedi.

Öte yandan denizden çıkan atık malzemelerin, önümüzdeki günlerde Bodrum'da çekilecek olan ve çevre sorunlarının anlatılacağı 'İnaf Gari' adlı filmde kullanılacağı bildirildi. - Muğla

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bodrum'da Deniz Dibi Temizliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement