Boğayı Kamyonete Güçlükle Bindirdiler - Son Dakika
Güncel

Boğayı Kamyonete Güçlükle Bindirdiler

Ordu'da kurban pazarında sahibi tarafından kamyonete bindirilmek istenen yaklaşık 1 ton ağırlığındaki boğa, vatandaşlara zor anlar yaşattı.

24.09.2014 16:15  Güncelleme: 10:00

Ordu'da kurban pazarında sahibi tarafından kamyonete bindirilmek istenen yaklaşık 1 ton ağırlığındaki boğa, vatandaşlara zor anlar yaşattı. Kurban Bayramı'na kısa süre kala, Ordu'da kurban pazarında satışlar devam ediyor. Sabahın erken saatlerinde pazara gelen vatandaşlar ile hayvan satıcıları arasında uzun süren pazarlıklar sonrası bazı vatandaşlar hayvanlarını alarak pazardan ayrılırken bazıları ise fiyatların pahalılığından şikayet ediyor. Kurbanlıkları alan vatandaşların hayvanlarını kamyonetlere bindirmeleri sırasında da zaman zaman zor anlar yaşadıkları gözleniyor. Pazarda sahibi tarafından kamyonete bindirilerek götürülmek istenen boğa, uzun süre direndi. Araca binmek istemeyen boğa, pazarda bulunan diğer hayvan satıcılarının yardımıyla yaklaşık yarım saatlik bir çalışma sonrası zor da olsa araca bindirilerek götürüldü.

"GEÇEN YILA GÖRE HAYVAN SAYISINDA AZALMA VAR"

Pazarda hayvanlarını satmak için bekleyen satıcılardan Enver Özdemir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçen yıla oranla hayvan sayısında azalma olduğunu söyledi. Satışların gelecek hafta itibarıyla artmasını beklediklerini ifade eden Özdemir, şöyle konuştu: "Hayvanlarımı hep İstanbul'daki pazara götürürdüm. Bu yıl arkadaşlarımızla buraya getirdik. Şunu görüyoruz, geçen yıla oranla hayvan sayısında azalma var. Vatandaşlar buraya geldiklerinde bazen alıcı gibi duruyorlar bazen de sadece fiyat sorup gidiyorlar. Tabi durumu iyi olanlar fiyat sormuyorlar ama daha düşük geliri olanlar fiyat gözlüyorlar. Zannediyorum önümüzdeki hafta itibarıyla satışlar artacak ve bayram arifesine kadar elimizde hayvan kalmayacak."

Pazardan kurbanlık hayvanını alan Esat İyigün ise fiyatların normal seviyelerde olduğunu dile getirdi. Geçen yıla oranla hayvan fiyatları arasında çok fazla değişiklik olmadığını vurgulayan İyigün, "Tek sıkıntı bölgede fındık olmayışı. Bu biraz bizi zorluyor. Mesela iki kişi keseceğimiz hayvanı bu sene dört ortakla keseceğiz. İnançlı insanlarız, şartlar ne olursa olsun kurbanımız keseceğiz inşallah" ifadelerini kullandı.

Boğayı Kamyonete Güçlükle Bindirdiler
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Boğayı Kamyonete Güçlükle Bindirdiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement