Boğazda Evlenmek Artık Hayal Değil - Son Dakika
Güncel

Boğazda Evlenmek Artık Hayal Değil

Boğazda Evlenmek Artık Hayal Değil

Üsküdar Belediyesi'nin, Boğaz'ı herkes için ulaşılabilir kılmak amacıyla hayata geçirdiği 54 metrelik Üsküdar Valide Sultan Gemisi, suya indirildi.

02.08.2017 14:56

Başta Üsküdarlılar olmak üzere tüm İstanbullulara ücretsiz kültür turları düzenlenecek gemide boğazda evlenme hayali kuran vatandaşların hayalleri de gerçekleşecek.

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, "Bu gemiyle birlikte tüm vatandaşlarımız, İstanbul'un en güzel manzarasına, Üsküdar'ı Boğaz'dan izleyerek şahit olacaklar" dedi.

Üsküdar Belediyesi tarafından, boğazı herkes için ulaşılabilir kılmak ve İstanbul'un zengin tarihini Boğaz'ın keyfine vararak anlatmak amacıyla yaptırılan 580 yolcu kapasiteli, 54 metrelik Üsküdar Valide Sultan Gemisi, 2 Ağustos 2017 Çarşamba günü Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi TÜRKMEN'in katıldığı bir tören ile suya indirildi. İstanbul Boğazı'ndan seyir yapması planlanan Üsküdar Valide Sultan Gemisi'nin Üsküdar'dan başlayan rotasında, Dolmabahçe, sahil şeridinden Fatih Sultan Mehmet Köprüsü, Anadolu Hisarı ve Çengelköy bulunuyor.

"BOĞAZ'DA GEZMEK HERKESİN HAKKI"

Suya indirme töreni öncesi yine gemide düzenlenen basın toplantısında konuşan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi TÜRKMEN, "Bu gemiyle birlikte tüm vatandaşlarımız, İstanbul'un en güzel manzarasına, Üsküdar'ı Boğaz'dan izleyerek şahit olacaklar, Boğaz'da gezmek herkesin hakkı" diye konuştu. Türkmen, "Üsküdar Valide Sultan Gemisi, Üsküdar'ımıza, İstanbul'umuza ve Türkiye'mize hayırlı ve uğurlu olsun." dedi.

Geminin Üsküdür'a ve İstanbul'a çok yakıştığını söyleyen Türkmen, "İstanbul'un denize en uzun kıyısı olan ilçelerinden biriyiz ama denizi ulaşım dışında, mecburiyetlerin haricinde yeterince kullanmıyoruz. Biz bu projeyi hayata geçirirken başta Üsküdarlılar olmak üzere vatandaşlarımıza İstanbul'un güzelliklerini bir de denizden göstermek, her gün düzenleyeceğimiz ücretsiz boğaz turlarıyla zengin tarihimizi anlatmak istedik" diye konuştu. Türkmen, geminin cami kubbesini andıran kaptan köşkü ile demirli haldeyken de siluetle uyumlu olduğunu sözlerine ekledi.

Hizmete başlayan Üsküdar Valide Sultan Gemisi'nde ücretsiz boğaz turlarının yanı sıra boğazda evlenme hayali kuran vatandaşların nikahları da kıyılabilecek. Düzenlenen tanıtım toplantısına önümüzdeki günlerde Valide Sultan Gemisi'nde nikahı gerçekleşecek ilk çift olacak Gamze Sevinç ve Adem Şener de katıldı. Çifte bir ömür mutluluklar dileyen Türkmen, "Boğazda evlenmek sadece zengin insanların gerçekleştirebileceği bir eylem olmamalı, boğaz herkes için ulaşılabilir olmalı düşüncesiyle talep eden vatandaşlarımızın başvurularını yaptıktan sonra nikah işlemleri de burada gerçekleştireceğiz."diye konuştu.

KÜLTÜR TURLARINA TALHA UĞURLEL'İN SESİ EŞLİK EDECEK

Boğazda her gün ücretsiz olarak gerçekleşecek kültür turlarında tarih yazarı, program sunucusu Talha Uğurluel'in sesi eşik edecek. Uğurluel, güzergah dahilinde gidilen camii, saray, köşk, yalı gibi yalıların hikayesini anlatacak.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Boğazda Evlenmek Artık Hayal Değil - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement