Bombalı Saldırıda Annelerini Kaybeden Suriyeli 4 Kardeşe Şefkat Eli - Son Dakika
Güncel

Bombalı Saldırıda Annelerini Kaybeden Suriyeli 4 Kardeşe Şefkat Eli

Bombalı Saldırıda Annelerini Kaybeden Suriyeli 4 Kardeşe Şefkat Eli

Suriye'deki iç savaşta evleri bombalanan ve annelerini kaybeden Suriyeli 4 çocuk, yetkililerin girişimleriyle bulundukları yerden alınarak Malatya'da kurulan konteyner kente yerleştirildi Konteyner Kent Sorumlu Yöneticisi Yazıcığlu: "Biz bu çocukların orada yerlerini tespit ettirdik.

13.12.2013 11:24

RAMAZAN KAYA - Suriye'deki iç savaşta evleri bombalanan ve annelerini kaybeden Suriyeli 4 çocuk, yetkililerin girişimleriyle bulundukları yerden alınarak Malatya'da kurulan konteyner kente yerleştirildi.

Şam'ın Yabrut ilçesinde yaşayan Suriyeli Muhammed (12), Rua (9), Rim (8) ve Ragad el-Yusuf kardeşler, bombardımanda evlerinin isabet alması sonucu annelerini kaybetti. Akrabaları Malatya'da kurulan konteyner kentte kalan çocukların yardım çığlığına, Türk yetkililer kulak verdi.

Konteyner Kent Sorumlu Yöneticisi Nihat Yazıcıoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çocukların annelerinin, oturdukları apartmanın üçüncü katında bomba parçasıyla öldüğünü, babalarınınsa Şam'da savaşta olduğunu söyledi.

Konteyner kentte kalan amcaları ve babaannelerinin çocuklara yardım için kendilerine başvurduklarını belirten Yazıcıoğlu, "Biz bu çocukların orada yerlerini tespit ettirdik. Sağ olsun orada Suriye Türkmen Meclisi grubundan bir arkadaş gitti. Bu çocukları adreslerinde buldu ve sınıra kadar getirdi. Biz de onları oradan aldık babaannelerinin yanına yerleştirdik. Çok mutlular. Suriyeliler bizlere hep şunu söylüyorlar, 'Türkler, bizleri çocuklarımıza unutturdu. Çocuklarımız bizleri unuttu artık. Sizleri kendi ailesi gibi görüyor' ve bu konuda çok mutlu olduklarını söylüyorlar. Burada huzurlular. Rahat bir ortama, rahat bir yere yerleştiler. Mutluluklarını yüzlerinde görünce bizler de tabii mutlu oluyoruz" diye konuştu.

Televizyon izlemeye gittiklerini için ölmediler

Suriyeli çocuklardan Muhammed el-Yusuf da evlerinde televizyon olmadığı için kardeşleriyle apartmanın zemin katında bulunan komşularına gittiklerini anlatarak, "Biz bu olay olmadan önce komşularımızın evine gittik. Gitmemizin sebebi bizde televizyon yoktu. Oraya gidip televizyon izliyorduk" diye konuştu.

İlk bomba sesiyle dışarı çıktıklarını kaydeden Muhammed, ikinci bomba ve ardından gelen üçüncü bomba ile evlerinin isabet aldığını ifade etti.

Olaydan sonra yukarı çıktıklarını anlatan Muhammed, şunları söyledi:

"Evi gördük. Yanıyordu. Aradık, aradık annemizi bulamadık. Belki aşağı düşmüştür diye indik. Aşağıya indiğimizde annemizi bulduk. Ben olaydan sonra bağırdım, yardım istedim. Hiç kimse cesaret edemedi. Çünkü arkasından tekrar bir bomba geleceği düşüncesiyle kimse yardım etmedi."

Muhammed, olayın ardından komşuları ve yoldan geçen vatandaşlar tarafından enkazdan çıkarılarak hastaneye götürülen anneleri Medina'nın hayatını kaybettiğini dile getirdi.

Babaları Şam'da olduğu için tek başlarına kaldıklarını belirten Muhammed, kendilerine yardımda bulunan yetkililere teşekkür ederek, "Ben buradan vali ve müdüre mesaj yollamak istiyorum. Bizleri çok mutlu ettiniz. Kendinizi anne ve babamızın yerine koydunuz. Size çok çok teşekkür ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Kardeşlerden Rua ise annelerinin vefatının ardından savaşta olan babalarının yanlarına gelemediğini ve bu zor dönemlerinde kendilerine kucak açan yetkililere, özellikle de Nihat Yazıcıoğlu'na teşekkür ederek, "Bizi iyi karşıladı. Ondan Allah razı olsun" dedi. - Malatya

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bombalı Saldırıda Annelerini Kaybeden Suriyeli 4 Kardeşe Şefkat Eli - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement