Bosna Hersek'te Otoyol Açılışı - Son Dakika
Güncel

Bosna Hersek'te Otoyol Açılışı

Bosna Hersek\'te Otoyol Açılışı

Macaristan'dan başlayıp Hırvatistan ve Bosna Hersek'ten geçerek yine Hırvatistan'ın Ploça Limanı'na ulaşacak olan ve yapımına Baltık Denizi'ni Adriyatik'le bağlama amacıyla başlanan 5-C koridorunun Kakany-Bilyeşevo arasındaki 10 kilometrelik...

23.08.2012 19:01

Macaristan'dan başlayıp Hırvatistan ve Bosna Hersek'ten geçerek yine Hırvatistan'ın Ploça Limanı'na ulaşacak olan ve yapımına Baltık Denizi'ni Adriyatik'le bağlama amacıyla başlanan 5-C koridorunun Kakany-Bilyeşevo arasındaki 10 kilometrelik bölümü daha kullanıma açıldı.

Otoyolun açılış törenine, Bosna Hersek'in iki entitesinden biri olan Bosna Hersek Federasyonu Başbakanı Nermin Nikşiç, İletişim ve Ulaştırma Bakanı Damir Haciç ile çok sayıda yetkili ve hükümet temsilcisi katıldı.

Bosna Hersek Otoyolları şirket müdürü Ensad Kariç, açılışta yaptığı konuşmada, uluslararası 5-C koridorunun bir bölümünün daha halka açıldığını ve bunun Bosna Hersek'in büyük firmalarla işbirliği içinde olduğunun en büyük göstergesi olduğunu söyledi.

Bakan Haciç ise "Kısa süre içerisinde gerek Bosna Hersek için gerekse federasyon için büyük önem arz eden projelerden biri daha tamamlandı" dedi.

Kakany-Bilyeşevo arasındaki 10 kilometrelik bölümün açılışını yapan Bosna-Hersek Federasyonu Başbakanı Nikşiç, bu projeyi gerçekleştirene dek büyük problemlerle karşılaşıldığını, daha önce anlaştıkları Slovenya firmaları SCT ve Primorya'nın ödemelerini aksattıkları için işlerin durduğunu, ancak buna rağmen yolu bitirmeyi başardıklarını belirtti.

Açılışı yapılan kısımdaki çalışmalar 2010 yılında Sloven firmalarından alınmış Viadukt ve Hering isimli firmalara verilmişti. Avrupa Yatırım Bankası tarafından finanse edilen çalışmaların toplamı yaklaşık 51,3 milyon avro değerinde,

Çalışmaların yüzde 85'lik kısmı son 15 ay içerisinde bitirilirken, Bilyeşevo-Goritsa arasında bulunan ve 3 kilometre uzunluğundaki Viyenats tünelinin çalışmalarına da başlandı. Otoyolun 18 milyon avroluk bu bölümün de 2013 yılının Mart ayında kullanıma açılması hedefleniyor.

Muhabir: Kayhan Gül

Yayıncı: Serkan Fidan - SARAYBOSNA

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bosna Hersek'te Otoyol Açılışı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement