Bosna Hersek'teki Kamu Çalışanları Protestosu - Son Dakika
Güncel

Bosna Hersek'teki Kamu Çalışanları Protestosu

Bosna Hersek\'teki Kamu Çalışanları Protestosu

Sosyal haklardan mahrum bırakıldıklarının öne süren kamu çalışanlarının Tuzla kentinde başlattıkları gösterilere, Saraybosna, Mostar, Bihaç, Zenitsa ve Kakany şehirlerinde destek eylemleri yapıldı.

06.02.2014 21:05

Bosna Hersek'in kuzeydoğusundaki Tuzla kentinde, sosyal haklardan mahrum bırakıldıklarını savunan kamu çalışanlarının başlattığı protestoların ikinci gününde, eylemler ülkenin kentlerine yayıldı.

Tuzla'da öğle saatlerinde başlayan protestolarda, Tuzla Kantonu hükümet binasına girmek isteyen göstericilerle polis arasında arbede yaşandı. Protestocular, şehir merkezindeki caddeleri trafiğe kapatarak otomobil lastikleri yaktı, hükümet binasına yumurta ve taş attı.

Polisin göz yaşartıcı gaz kullanarak müdahale ettiği eylemlerde en az 30 kişi yaralandı, 8 kişi gözaltına alındı.

Tuzla Kantonu İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, yaralıların arasında hayati tehlikesi bulunan bir polis memurunun bulunduğu kaydedildi.

Bu arada, Bosna Hersek Güvenlik Bakanı Fahrudin Radonçiç'in Tuzla kentine gideceği ve protestocuların temsilcileriyle görüşme yapacağı öğrenildi.

Öte yandan, dün Tuzla'da başlayan gösterilere destek vermek amacıyla bugün Saraybosna, Mostar, Bihaç, Zenitsa ve Kakany şehirlerinde de protesto gösterileri yapıldı.

Bir grup Saraybosnalı, Saraybosna Kantonu hükümet binası önünde toplanarak binaya yumurta attı. Oturma eylemi yapan gruptakiler, hakları çiğnenen diğer kamu çalışanlarının da kendilerine destek vermesini talep etti.

Saraybosna'daki protestocular, havanın kararmasıyla dağılırken, çöp koyteynerlerini ateşe verdi, polise taşlarla saldırdı.

Saraybosna Kantonu İçişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, kentte öğleden sonra başlayan olaylarda üç polis memurunun yaralandığı belirtildi.

Açıklamada, polisin göstericilere karşı kuvvet kullanmadığına vurgu yapılırken, bazı göstericilerin gözaltına alındığı kaydedildi. - Federation of Bosnia and Herzegovina

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bosna Hersek'teki Kamu Çalışanları Protestosu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement