Bulgaristan Sosyalist Partisi Kurultayı - Son Dakika
Güncel

Bulgaristan Sosyalist Partisi Kurultayı

Parlamento Başkanı Mikov, Bulgaristan Sosyalist Partisinin yeni lideri seçildi.

27.07.2014 23:05

Başkent Sofya'da yapılan Bulgaristan Sosyalist Partisi (BSP) 48. Kurultayında Parlamento Başkanı Mihail Mikov, genel başkanlığa seçildi.

Mikov, partiyi 13 yıl boyunca yöneten ancak başarılarını sürekli düşürmekle suçlanan Sergey Stanişev'in yerine geçecek.  Avrupa Parlamentosu'nda milletvekili olarak seçilen Stanişev, bir süre önce BSP liderliğinden çekileceğini bildirmişti.

Kurultayda 23 kişi aday gösterildi. Yapılan ön seçimin ardından Mihalim Mikov ve istifa eden Başbakan Plamen Oreşarski hükümetinin Ekonomi Bakanı Dragomir Stoynav, ikinci tura yükseldi. 16 pusulanın geçersiz sayıldığı, 726 delegenin oy kullandığı ikinci turda  Stoyev, 333 oyda kaldı, Mikov, 377 oyla parti başkanlığına getirildi.

Seçim sonrası yaptığı ilk açıklamada yorucu bir siyasi süreçte görevi devralmasından dolayı yorgun olduğunu ve yeni görevine başlamadan önce dinlenmek istediğini açıklayan Mikov, BSP'nin sürekli değişim içerisinde olduğunu belirtti.

Mikov, partinin yönetimini zor bir dönemde devralıyor. BSP'nin parlamentoda grubu olan üyelerinin çoğunluğunu Türklerin oluşturduğu Hak ve Özgürlükler Hareketi ile kurduğu koalisyon çarşamba günü istifa etmişti.

Yoğun kitle protestoları baskısı altında sadece 14 ay iktidarda kalabilen hükümetin istifasından sonra Mikov, sürekli kan kaybeden partisini 5 Ekimde yapılacak erken parlamento seçimine hazırlamak zorunda olacak.

Son 5 dönemde BSP milletvekilliği yapan 55 yaşındaki Mihov 2008 – 2009 döneminde de Sergey Stanişev hükümetinde içişleri bakanı olarak görev yapmıştı.

Komünist geçmişi ile 120 yaşında olan BSP'nin gittikçe yaşlanan seçmeni, partinin en önemli sorunlarının başında geliyor. - Sofya

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bulgaristan Sosyalist Partisi Kurultayı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement