Bulut Sezona İddialı Giriyor - Son Dakika
Güncel

Bulut Sezona İddialı Giriyor

Bulut Sezona İddialı Giriyor

Merve Engin'in 3. yılına giren ve turneye çıkmaya hazırlanan "Kıyıya Oturmanın Böylesi"nin de prodüksiyonunu üstleniyor.

26.09.2012 14:23

Bulut Tiyatro sezona yeni oyunu "Nerde Kalmıştık?" ve kitap projesi "Perdesiz Metinler" ile hazırlanırken, Merve Engin'in 3. yılına giren ve turneye çıkmaya hazırlanan "Kıyıya Oturmanın Böylesi"nin de prodüksiyonunu üstleniyor.

Tiyatro metinleri üretmek, sahne sanatları prodüksiyonları gerçekleştirmek ve literatüre katkıda bulunacak tiyatro kitaplığı oluşturmak üzere 2012 yılında Ebru Nihan Celkan tarafından kurulan BuluT, 2012 – 2013 sezonuna da sürprizlerle giriyor. BuluT tüm üretimlerinde merkezine koyduğu "yazar tiyatrosu" anlayışını, sahneye koyacağı tiyatro prodüksiyonlarında ve tiyatro severler için tiyatro oyun yazımı/okuması konusunda önemli bir kaynak olacak Perdesiz Metinler kitabı ile anlatmaya devam edecek.

BuluT yeni sezona yeni bir oyun, yeni yol arkadaşları ve kitabevi ile giriyor.

Yeni Oyun ve Yeni Bir Yol Arkadaşlığı

NERDE KALMIŞTIK?

Geçtiğimiz sezon Tetikçi oyunuyla derin devlet, erkeklik ve kahramanlık kavramlarını sorgulayan ve sorgulatan Bulut Tiyatro, yeni sezonda bu kez de Mîrza Metin'in yönetmenliğinde askerlik ve savaş deneyiminin birey ve toplum üzerindeki etkilerini tartışmaya açıyor.

Yeni sezonda 4. oyununu sahnelemeye hazırlanan Ebru Nihan Celkan, savaşın sosyo-kültürel sonuçlarının bireyler ve aileler üzerinde yarattığı gerginliği ve bu gerginliğin şiddete dönüşmesini irdeliyor ve Nerde Kalmıştık? diye soruyor.

Nerde Kalmıştık? askerliğini tamamlayıp ailesinin yanına dönen Umut'un Güneydoğu'da katıldığı operasyonlar nedeniyle tanık ve parçası olduğu şiddet sonrası, eski ve "normal" hayatına dönememesini konu ediniyor. Üstelik Umut, ne anne ve babasını bıraktığı gibi buluyor, ne de onların özlediği kişi olarak dönebiliyor.

11 Ekim'de prömiyer yapacak olan Nerde Kalmıştık?, her Perşembe saat 20.30'da Mecidiköy Sahnehâl'de seyirciyle buluşacak.

Yeni Bir Yol Arkadaşlığı Daha…

KIY-OT-BOY 3. Yılını Şermola Performans'ta Karşılıyor…

Türkiye'de "Commedia Dell'arte"nin ilk tek kişilik performansını sergileyen Merve Engin, Kıyıya Oturmanın Böylesi olarak başladığı yolculuğuna; Sayın Başbakan'ın henüz 23 yaşındayken yazdığı, yönettiği ve oynadığı MAS-KOM-YAH (Mason- Komünist-Yahudi) oyunundan ilham alarak KIY-OT-BÖY adıyla devam ediyor.

KIY-OT-BÖY Ekim ayından itibaren her Cuma, Şermola Performans'ta…

Ayrıca bu sezon KIY-OT-BÖY turneye çıkıyor. Sezon süresince farklı şehirlerde ve farklı sahnelerde Merve Engin ve 12 karakterle beraber "Kıyıya Oturmanın Böylesi"ni kaçırmayın…

Ne dediler?

..Ve hakikaten sıra dışı bir sahne ışığı, yeteneği var. Üstelik çok güzel ve sempatik. 'Kıyıya Oturmanın Böylesi' şimdilik bitti. Bence bundan sonra zaten hep izleyeceğiz, bu ismi unutmayın…

Asu Maro, Milliyet

"O, sahnede tam 11 kişinin rolünü tek başına oynuyor. Merve Engin,iki aşığın hikayesini anlattığı 'Kıyıya Oturmanın Böylesi' oyununda,farklı maskelerle aşık da oluyor uşak da"

Fatma Karaman, Star

"Bir oyuncu, 11 karakter ! Bir oyuncunun masklarla 11 ayrı karaktere büründüğü 'Kıyıda Oturmanın Böylesi' oyunu, Commedia Gabriellina türünün Türkiye'de ilk ve tek örneği !"

Mine Gültekin, Sabah

"Sahnede 11 karakter , 1 oyuncu. Tek başına onca karakter canlandırıyor,hem de seyirciyi oyuna katarak şaşırtıyor."

Zuhal Aytolun, Cumhuriyet

"Merve Engin'i izledim sahnede. İnanılmaz bir tempo, inanılmaz bir oyun... Geleceğin komedi kadın oyuncusu sahnede devleşiyor.."

Yaşam Kaya/ Eleştirmen-Tiyatro Eğitmeni (tiyatroonline.com)

"Tek başına 11 karakter gücünde !"

Gönül Koca, Radikal

"Artık 12 karakter! İlerde kaç karakter olur kim bilir.."

Ortak Fikir

Oyuncunun sesini kullanma ustalığı, doğaçlama yeteneği ve heyecan duyduğu sanatı yapabiliyor olmanın verdiği gücü, tüm izleyenlerin o ellibeş dakikada oluveren gösteriden keyif almalarını sağlıyor.

Ragıp Ertuğrul, Eleştirmen yükseltilmiş bir platform, bir oyuncu, bir taşınabilir merdiven, bir sehpa ve 10 mask ile bilumum askesuar: dünyaya bedel. Tabii eğer o tek oyuncu mükemmelse. merve engin de öyle.

Mehmet K. Özel, mimesis-dergi.org

PERDESİZ METİNLER

Özer Aslan, Ayşe Bayramoğlu, Ebru Nihan Celkan ve Mîrza Metin… Her yazarın bir oyunu. Yazarla röportaj, oyun hakkında çıkan yazılar…

Perdesiz Metinler BuluT'un ilk kitap projesi. Eylül ayında okuyucularıyla buluşacak "Perdesiz Metinler" serisinin ilk kitabında A4 – Düğün – Tetikçi – Bûka Lekî oyunlarını bulmak mümkün.

Oyunlar nasıl yazıldı, nasıl sahnelendi, izleyenler ne dedi? Tek bir kaynak kitapta bir araya geliyor.

İkinci "Perdesiz Metinler" kitabı ise farklı bir grup yerli yazarın oyununu bir araya getirecek ve 2013 yılında yayımlanacak.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Bulut Sezona İddialı Giriyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement