Burdur'da Engelsiz Spor Salonu - Son Dakika
Güncel

Burdur'da Engelsiz Spor Salonu

Burdur\'da Engelsiz Spor Salonu

Burdur'da Özürlüler Derneği Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi'nde yaptırılan Engelsiz Spor Salonu törenle açıldı.

03.12.2014 21:13

Burdur'da Özürlüler Derneği Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi'nde yaptırılan Engelsiz Spor Salonu törenle açıldı.

3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Nurdan Kamal başkanlığında, Bucak İsmail- Şerife Sarı Rehabilitasyon Merkezi'nden bir grup öğrenci Burdur Valisi Hasan Kürklü'yü ziyaret etti. Öğrencilere çeşitli hediyeler veren ve bir süre sohbet eden Vali Kürklü, "Sağlıklı insanlarımız da bir engelli adayı. Onun için engellilerimizin hayatını kolaylaştırıcı, engellilerimize yardımcı olmayı bir alışkanlık haline getirmemiz lazım. Engellilik toplumumuzun bir gerçeği. Her sağlıklı insan bir engelli adayı. 2 dakika sonra ne olacağımız belli değil. Onun için bu kardeşlerimize hayatı kolaylaştırma adına, yaşamlarından tat almaları adına elimizden geldiğince destek olmalıyız. Tüm sağlıklı bireylerimizi bu konuda destek olmaya davet ediyorum" dedi.

Vali Hasan Kürklü daha sonra Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Projeleri Destek Programı kapsamında Burdur Özürlüler Derneği Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi içerisinde yaptırılan 'Engelsiz Spor Salonu' açılışına katıldı. Okul Müdürü Ahmet Akıncı, "Okul olarak temel ve öncelikli amacımız engelli öğrencilerimizin başkalarına bağımlı olmadan yaşamlarını bağımsız ve yüksek yaşam kalitesiyle sürdürmelerine katkı sağlayacak eğitsel faaliyetleri yerine getirmektir. Okulumuzda 93 öğrenci 37 öğretmen gözetiminde eğitim görüyor" diye konuştu.

Konuşmaların ardından engelli öğrenciler folklor gösterisi sundu. Dünya Engelliler Günü pastası Vali Hasan Kürklü ve engelli öğrenciler tarafından kesildi. Engelsiz Spor Salonu'nun açılışı protokol üyeleri tarafından yapıldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Burdur'da Engelsiz Spor Salonu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement