Burdur Eğitim Güvenliği Toplantısı - Son Dakika
Güncel

Burdur Eğitim Güvenliği Toplantısı

Burdur'da ikinci eğitim- öğretim dönemi öncesi Eğitim Güvenliği ve Uyuşturucuyla Mücadele toplantısı yapıldı.

03.02.2018 16:24

Burdur'da ikinci eğitim- öğretim dönemi öncesi Eğitim Güvenliği ve Uyuşturucuyla Mücadele toplantısı yapıldı.

Öğretmenevi Nurcihan Velicangil Konferans Salonunda yapılan toplantıya Vali Şerif Yılmaz, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Bayram, İl Jandarma Komutanı Albay Orhan Kılıç, Emniyet Şube Müdürü Mustafa Erdener Bede, okul müdürleri, muhtarlar ve okul aile birliği başkanları katıldı. Toplantıda tüm okullarda güvenliğin azami ölçüde alınması, okul güvenlik kameralarının tamamlanması ve kent güvenlik yönetim sistemine entegrasyonu, öğrencilerin güvenli şekilde servislerle taşınması ve gençliği tehdit eden en önemli sorunlar arasında yer alan uyuşturucu ve uyarıcı maddelerle mücadele kapsamında alınması gereken tedbirler değerlendirildi.

Vali Yılmaz toplantıda yaptığı konuşmada, özellikle uyuşturucu ve uyarıcı maddelerle mücadelenin ülkenin en öncelikli sorunları arasında yer aldığını belirterek, uyuşturucuyla mücadelenin terörle mücadele kadar önemli olduğunu vurguladı. Genel itibariyle il genelindeki okullarda kamera sistemlerinin mevcut olduğunu belirten Vali Yılmaz, önümüzdeki süreçte kamera sistemlerinin kent güvenlik yönetim sistemine entegrasyon çalışmalarını yapacaklarını aktardı. Vali Yılmaz, Bize emanet edilen çocuklara kendi evladımız gibi bakmamız gerektiğini hep ifade ediyoruz. Evden çıkan çocuğun akşam evine güvenli şekilde gitmesi bizim sorumluluğumuz. Bizim bakış açımız bu dedi.

Okul güvenliğiyle ilgili riskli gördükleri okullardan başlamak üzere güvenlik görevlileri aldıklarını söyleyen Yılmaz, Okul içerisinde güvenlik görevlisi görevlendirmek suretiyle dışarıdan gelebilecek riskleri daha profesyonel kişiler yoluyla engelliyoruz. Trafik konusunda da çok fazla sıkıntımız yok diye konuştu.

Vali Yılmaz, okul ve çevrelerinde okul yöneticilerinin, velilerin, öğretmenlerin, ayrıca mahallelerde muhtarların gördükleri şüpheli durumları, dikkati çeken hususları ilgili kurumlarla ve yetkililerle paylaşmalarının, yaşanabilecek olumsuzlukların ortadan kaldırılması açısından önemli olduğunu kaydetti.

Vali Yılmaz daha sonra katılımcıların sorularını cevaplandırdı.

Burdur Eğitim Güvenliği Toplantısı
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Burdur Eğitim Güvenliği Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement