Burdur - Kadına Şiddete Hayır' Dediler - Son Dakika
Güncel

Burdur - Kadına Şiddete Hayır' Dediler

Burdur - Kadına Şiddete Hayır\' Dediler

Kadına şiddete hayır' dediler BURDUR'da Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü tarafından '25 Kasım Kadına Şiddeti Önleme Günü' dolayısıyla 'Kadına yönelik şiddete birlikte dur diyelim' etkinliği yapıldı.

25.11.2015 17:24

Kadına şiddete hayır' dediler

BURDUR'da Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü tarafından '25 Kasım Kadına Şiddeti Önleme Günü' dolayısıyla 'Kadına yönelik şiddete birlikte dur diyelim' etkinliği yapıldı.

Cumhuriyet Meydanı'ndaki etkinliğe Vali Yardımcısı Hayri Sandıkçı, Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Nurdan Kamal, Milli Eğitim Müdürü Mahmut Bayram, Emniyet Müdürü Eyüp Özüdoğru, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Etkinlikte konuşan Vali Yardımcısı Hayri Sandıkçı, eğitimli kişilerin de kadına şiddetin içerisinde yer aldığını belirterek, "Kadına, insanlara, hatta hayvanlara şiddet almış başını gidiyor. Ne yazık ki eğitimli olan insanlar da bu şiddetin içerisinde yer alıyor. Bunu iyi irdelememiz lazım. Biraz da kadını kendi malı gibi görme zihniyetinin gelişmesi sonucu kadına şiddet arttı" dedi.

Basında kadına yönelik şiddet haberlerinin yayınlanmasının ardından kötü örneklerin hızla yaygınlaştığını vurgulayan Sandıkçı, 'O yapıyor, ben de yapabilirim' gibi bir zihniyetle şiddetin devam ettiğini aktardı. Kadının ailenin temel taşı olduğunu vurgulayan Sandıkçı, "Ailemizin, ocağımızın sahibi. Kadına çok değer vermeliyiz. Peygamberimiz 'Cennet anaların ayağının altındadır' diyor, biz tersini yapıp ayağımızın altına alıyoruz" diye konuştu.

Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz de kadına yönelik şiddetin son dönemde arttığına işaret ederek, "Bu yüzden farkındalığı mutlaka artırmamız gerekiyor. Özellikle kendini eğitimli addeden bizim hemcinslerimizin kadına yönelik şiddetlerinin istatistiki olarak artmış olmasını kaygıyla izliyoruz" dedi.

Etkinliğe katılanlara teşekkür eden Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Nurdan Kamal, erkekler için öfke kontrolü eğitimlerine başladıklarını kaydederken, bu konuda problemi olan herkesi eğitime beklediklerini belirtti. Etkinlikte katılımcılar oluşturulan panoya kadına şiddetle ilgili görüşlerini yazdı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Burdur - Kadına Şiddete Hayır' Dediler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement