Burdur Valiliği Basın Bildirisi - Son Dakika
Güncel

Burdur Valiliği Basın Bildirisi

Burdur Valiliği Basın Bildirisi

İlimize 2013 yılı KÖYDES ödenekleri kapsamında 3.804.000 TL ödenek tahsisi olunmuştur.

12.07.2013 12:09  Güncelleme: 12:10

Yüksek Planlama Kurulu Kararları doğrultusunda, tahsis olunan bu ödenekleri yerinde, etkin ve verimli kullanılması için 02.05.2013 tarihinde İl Tahsisat Komisyonunu toplantısını gerçekleştirerek il programını belirledik.

Bu program 49 adet yol, 21 adet de içmesuyu projeleri olmak üzere toplam 70 adet projenin iş ve işlemlerini hızlı bir şekilde başlattık.

Yol projeleri içerisinde 28 km 1. Kat asfalt sathi kaplama, 10 km 2. kat asfalt sathi kaplama, 35 köyümüzde toplam 64.700 m2 beton parke kaplama yapım işleri planlanmıştır.

Programda bulunan asfalt kaplama yapımlarında, İl Özel İdaresinin işçi ve iş makinalarını da değerlendirerek daha fazla yol yapılabilmesi için birim maliyetler en düşük orana çekilerek Birliklerimiz ve İl Özel İdare arasında protokol yaparak yapımlarını gerçekleştirmekteyiz. Aksi halde ihaleli birim fiyatlarımızla bunların yapımını düşünsek hem maliyet yükselecek doğal olarak yapılan iş birimi düşecekti. Bir diğer yanı da küçük 3 – 5 km lik şantiyelerin cari maliyetleri de aynı diğer şantiyeler gibi olduğundan maliyetler yüksek olacak ve yüklenici talebi de oldukça düşük olacaktı.

Yol yapım işleri başlamış ve İl Özel İdaresi programları ile eş güdüm içerisinde devam etmektedir. Şantiye kontrollerimizi de yerinde beraber yaptık ve kontrollerimizde ayrıca devam etmektedir.

Yine KÖYDES projeleri kapsamında halkımızın içmesuyu ihtiyaçlarını da dikkate alarak gelen taleplerin en öncelikli ve özelliklerini ön planda tutarak proje seçimlerini gerçekleştirdik.

Bu bağlamda 17 köyümüzün içmesuyu deposunun bakım ve onarımları ile 4 köyümüzün isale hatlarında yenileme yapılmasını planladık. Sağlıklı içmesuyu tüketiminin sağlanması kapsamında depolarımızın tamamında klor cihazları tamamlanmış olup klor ihtiyaçlarını da il özel idaresi olarak karşılamaktayız.

Daha sağlıklı su temini için su deposu içlerinin fayansla kaplamakta bu sayede hem hijyeniklik sağlanmakta hem de su kayıpları en aza indirilmektedir.

Bilindiği gibi ilimizde hayvancılık bir hayli gelişmiş ve daha da gelişmesi içinde çalışmalarımız devam etmektedir. Gelişen hayvancılık doğal olarak bir çok ihtiyacı artırdığı gibi hayvan içmesuyu ihtiyacında da hızlı bir artış olmuştur. Bizimde bu artan hayvan içmesuyu ihtiyacını karşılayabilmemiz için ek su kaynağı bulmamız ve su iletim hatlarını güncellememiz gerektiği düşüncesi ile su isale hatlarını hem yeniliyor hem de kapasite artırımını sağlıyoruz.

ÖZETLE; 2013 yılı Köydes projesi kapsamında ,

49 adet yol projesi için 2.637.220 TL, 21 adet içmesuyu projesi için 900.500 TL, muhtelif bakım ve onarımlarda kullanılmak üzere boru alımı, tüm köy yollarında kullanılmak üzere Trafik İşaret ve Levhaları, etüt proje ve teknik kontrollükler de olmak üzere ortak alım kapsamında 266.280 TL olmak üzere toplam 3.804.000 TL planlanmış ve yapımları hızlı bir şekilde devam etmektedir.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Burdur Valiliği Basın Bildirisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement