TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu, Haziran 2013'te kendisine hakaret edilen bir tweet hakkında Anayasa Mahkemesi'ne "erişimin engellenmesi ve söz konusu tweetin kaldırılması" için başvurdu.
Konuya ilişkin ANKA'nın sorularını yanıtlayan Kuzu, Haziran 2013'te bir Twitter hesabından kişisel haklarına saldırı olduğunu belirterek, "Savcılığa başvurduk. Mahkemeye verdik. Bilişim suçları kapsamında dava açıldı. Ancak, tweet hesabı açan kişi bulunamadı. Dava zaman aşımına kapsamına girince ben de Anayasa Mahkemesi'ne, "kişisel haklarıma saldırı var. Bu tweeti kaldır ya da erişimi' engellensin diye başvurdum" dedi.
Kuzu, Anayasa Mahkemesi'nin kararını beklediğini belirterek, "Düşünce özgürlüğü diye Twitter'ı açan, benim için ne yapacak göreceğiz. Devlet bile bu işi çözemedi bakalım Anayasa Mahkemesi çözecek mi?" diye konuştu. Anayasa Mahkemesi'nin gücü yeterse o tweetı çıkarsın" diye konuştu.
Son Dakika › Güncel › Burhan Kuzu'dan Anayasa Mahkemesi'ne Twitter Misillemesi - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?