Burn Kiteboard World Cup 2013'te Muhteşem Final - Son Dakika
Güncel

Burn Kiteboard World Cup 2013'te Muhteşem Final

Burn Kiteboard World Cup 2013\'te Muhteşem Final

İstanbul Burc Beach'de düzenlenen Burn Kiteboard World Cup 2013, muhteşem bir ödül töreniyle sona erdi.

29.08.2013 14:12

Enerji içeceği BURN sponsorluğunda, Playmaker ve PKRA tarafından düzenlenen BURN Kiteboard World Cup 2013, 21 – 25 Ağustos tarihleri arasında Kilyos Burc Beach'te gerçekleştirildi.

Türkiye'de BURN sponsorluğunda yapılan yarışmada, dünyanın en iyi bayan ve erkek kiteboard sporcuları Freestyle Kitemasters ve Slalom kategorilerinde yarışarak Türkiye ayağının birincisi olmak için mücadele ettiler. Birbirinden güzel görüntülerin ortaya çıktığı final yarışları sonunda kadın ve erkek kategorilerinde dereceye giren sporcular 22.500 ABD doları tutarındaki toplam para ödülünü paylaştılar.

Duman, Koray Candemir konserleri ve Virgin Radio DJ'leri ile sporla müziğin iç içe olduğu, dolu dolu bir beş gün…

Heyecanın dorukta yaşandığı hafta boyunca her gün müzik, güneş, deniz, spor ve sponsorların gerçekleştireceği sürpriz aktivitelerle izleyicilere unutulmaz anlar yaşadı. BURN Kiteboard World Cup 2013 Istanbul kapsamında düzenlenen partiler ve final yarışları günü öncesinde Koray Candemir ve Duman konserleriyle eğlenen izleyici ve sporcular keyifli saatler yaşadılar.

Kürek Sörfü (SUP -Stand Up Paddel) yarışları büyük ilgi gördü…

Dünyaca ünlü yıldızların favorisi olan ve Türkiye sahillerinde de hızla yayılmaya başlayan Kürek Sürfü (Stand Up Paddel), Burn Kiteboard World Cup etkinliklerine imzasını attı. Kiteboard yarışçılarının yanısıra izleyicilerin de büyük ilgi gösterdiği Kürek Sürfü yarışları Burn Kiteboard World Cup kapsamında ilk kez Burç Beach'te düzenlendi. Board üzerinde ayakta durarak ve tek taraflı bir kürek çekilerek yapılan "Kürek Sörfü" yarışlarına toplam 26 kişi katılırken, bayanlarda Merve Ceylan, erkeklerde ise Paul Serin birinci oldu

SUP Kadınlar; 1. Merve Ceylan, 2. Jessica 3. Ebru Bütünay

SUP Erkekler; 1. Paul Serin 2. Florian Gruber 3. Özgür Ceylan

Ünlü futbolcular final gününü kaçırmadı…

Fenerbahçeli futbolcular Pierre Webo, Raul Meireles ve Bruno Alves, izlemeye geldikleri BURN Kiteboard World Cup 2013 final yarışları sırasında da spor yapmadan duramadılar ve plaj voleybolu oynayarak keyifli anlar yaşadılar.

Bu yıl ilk ayağı Mart ayında Morokko'da, daha sonraki ayakları Fransa, Meksika, İtalya, İspanya, Almanya ve tekrar İspanya'da gerçekleşen şampiyona; ikinci kez Türkiye'ye geldi; daha sonra sırasıyla Pingtan - Çin, Hainan – Çin ve Kaledonya'da gerçekleşerek Arjantin'de sona erecek.

BURN Kiteboard World Cup 2013 İstanbul Sonuçları:

Slalom Erkekler

Bryan Lake

Oswald Smith

Julien Kerneur

Olivier Bridge

Slalom Kadınlar

Christine Boenniger

Elena Kalilini

Merve Ceylan

Bilge Öztürk

Freestyle – Kitemasters Erkekler

Ariel Corniel

Paul Serin

Oswald Smith

Johnno Scholte

Taner Aykurt

Freestyle – Kitemasters Kadınlar

Gisil Özen

Merve Ceylan

Berna Öztürk

Windsurf'ü andıran, ancak yelken yerine "kite" adı verilen ve uçurtma ile paraşüt arası bir ekipmanla rüzgar kontrolüne dayalı bir board sporu olan "Kiteboard", dünyada en yeni ve görsel olarak da son yılların en çekici su sporu olma özelliğini taşıyor.

Playmaker ve PKRA tarafından düzenlenen organizasyonda; Burn, O'neill, MAC, NTV Spor, NTV Spor Radyo, Virgin Radio, Burc Beach, Boğaziçi Üniversitesi Mezunları Derneği, Audi, Dailymotion, Oakley, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Yelken Federasyonu'nun da sponsorlukları bulundu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Burn Kiteboard World Cup 2013'te Muhteşem Final - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement