Bursa 6 Ayda 5 Ton Kilo Verecekler - Son Dakika
Güncel

Bursa 6 Ayda 5 Ton Kilo Verecekler

6 ayda 5 ton kilo vereceklerEdip TEKİN / MUSTAFAKEMALPAŞA (Bursa), (DHA) ' BURSA'nın Mustafakemalpaşa ilçesinde üretim tesisi bulunan 650 çalışanlı Eker Süt ve Süt Ürünleri A.Ş. çalışanları 6 ay boyunca diyet yaparak 5 ton kilo vermeyi hedefliyor.

26.05.2017 18:04

6 ayda 5 ton kilo verecekler

Edip TEKİN/ MUSTAFAKEMALPAŞA (Bursa), (DHA) ' BURSA'nın Mustafakemalpaşa ilçesinde üretim tesisi bulunan 650 çalışanlı Eker Süt ve Süt Ürünleri A.Ş. çalışanları 6 ay boyunca diyet yaparak 5 ton kilo vermeyi hedefliyor. 'Sağlıklı yaşam projesi' kapsamında ilk olarak fabrika çalışanlarının yemek menüleri değiştirildi. Hedefi tutturan çalışanlara ise fabrika bisiklet hediye edecek.

Bursa'da süt ve süt ürünleri alanında üretim yapan Eker Süt Ürünleri A.Ş. fabrikada 'Sağlıklı yaşam projesi' başlattı. Etkinlik kapsamında tek tek tartılan 650 çalışanın kilosu 50 ton çıktı. Bunun üzerine fabrika yönetimi ve çalışanları 6 ay içinde 5 ton kilo vermek için program yaptı. Zayıflama programı kapsamında fabrikada 2 diyetisyen doktor görevlendirildi. Diyetisyenler ilk olarak fabrikadaki yemek menüsünü değiştirdi. Menüde pirinç pilavının yanına bulgur pilavı eklenirken, çalışanlara her gün salata verilmesi de kararlaştırıldı. Kalorisi düşük yemeklerin yanı sıra fabrikada dinlenme odalarına atıştırmalık meyveler konuldu. Ayrıca masa başında çalışan işçilerin hareket etmesini sağlayacak programlar geliştirildi. Bunun yanı sıra evinin önünden servise binen işçiler bundan sonra bir durak önce inerek yürüyecek ve böylelikle hareketli yaşam sağlanacak.

Etkinlik hakkında bilgi veren Uludağ Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Tayar, 'Amacımız insanlara hareketli alan kazandırmak ve bu sayede sağlıklı yaşama ulaşmak. Sağlıklı yaşam projesiyle çalışanlar hem kilo verecek hem de kilolarından dolayı yakalandıkları hastalıklardan kurtulacaklar. Bu gönüllülük esasına göre yapılan bir etkinlik' dedi.

6 ay sonra 5 ton kilo vermek hedefiyle yola çıktıklarını söyleyen Eker Fabrika Müdürü Gökhan Kiraz ise, '650 fabrika çalışanıyla tek tek tartıldık ve 50 ton çıktık. Sonra kendi kendimize bir hedef koyduk ve 6 ay sonunda 5 ton kilo verelim dedik. Bunun için yemek menülerine kalorisi az olan yiyecekler ve salata ekledik. Çalışanlarımız her hafta diyetisyenlerimizin kontrolünden geçiyor.Kontrol sırasında ne kadar kilo verdiği, vücut yağı, metabolizma yaşı hepsi çıkıyor ve ona göre kişiye dikkat etmesi gerekenleri söylüyoruz. Hedefi tutturan çalışanlara bisiklet hediye edeceğiz' ifadelerini kullandı.

Bursa 6 Ayda 5 Ton Kilo Verecekler
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bursa 6 Ayda 5 Ton Kilo Verecekler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement