Bursa Adliyesi Önünde 'Adalet Nöbeti' - Son Dakika
Güncel

Bursa Adliyesi Önünde 'Adalet Nöbeti'

Bursa Adliyesi Önünde \'Adalet Nöbeti\'

BURSA Barosu'na kayıtlı bir grup avukat, bugün adliye sarayı önünde Silivri Cezaevi'nde tutuklu Cumhuriyet Gazetesi'nin yazarları ve Avukatları Bülent Utku, Mustafa Kemal Güngör ve Akın Atalay için Bursa Adliye Sarayı önünde oturma eylemi yaparken 'Adalet Nöbeti' tuttu.

18.05.2017 15:42

BURSA Barosu'na kayıtlı bir grup avukat, bugün adliye sarayı önünde Silivri Cezaevi'nde tutuklu Cumhuriyet Gazetesi'nin yazarları ve Avukatları Bülent Utku, Mustafa Kemal Güngör ve Akın Atalay için Bursa Adliye Sarayı önünde oturma eylemi yaparken 'Adalet Nöbeti' tuttu.

Bursa Adliye Sarayı önünde açıklama yapan kapatılan Bursa Çağdaş Hukukçular Derneği eski Başkanı Avukat Umut Beyaz, Utku, Güngör ve Atalay hakkında yöneltilen suçlama, iddianamelerin göz önünde olduğunu belirterek, "Artık bu ülkede adalet ve hukuk sitmenin çöktüğünden eminiz. Artık, ikiyüzlü adalet istemiyoruz. Dün paralel devlet yapılanması terör örgütü ile kol kola hareket edenler, birlikte yiyip içenler, aynı sofrada bulunanlar dışarıda  gezerken, ömrünü bunlarla mücadele etmeye adayanlar Cumhuriyet Gazetesi yazarların ve avukatları 200 gündür usulsüz şekilde tutuklu bulunuyorlar. Bu kabul edilemez. Haftanın her perşembe günü tüm adliyelerde oturma eylemi, 'Adalet Nöbeti' başlatılmıştır. Şu anda ülke genelinde 15 ilde 'Adalet Nöbeti' devam etmektedir" dedi.

Polisin geniş güvenlik önlemleri aldığı oturma eylemi ve adalet nöbeti daha sona erdi.

- Bursa

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bursa Adliyesi Önünde 'Adalet Nöbeti' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement