Bursa Ayçekirdeği Kurutmak İçin Çevre Yolunu Kapattılar - Son Dakika
Son Dakika Logo

Bursa Ayçekirdeği Kurutmak İçin Çevre Yolunu Kapattılar

25.08.2017 13:17

Bursa'nın İnegöl İlçesi'nde, Türkiye'nin tek tescilli ayçekirdeği olan 'İnegöl Alasıö üreticileri kurutma işlemleri için Ahmet Türkel Çevre yolunu kapattı.

Bursa'nın İnegöl İlçesi'nde, Türkiye'nin tek tescilli ayçekirdeği olan 'İnegöl Alasıö üreticileri kurutma işlemleri için Ahmet Türkel Çevre yolunu kapattı. Çiftçiler çevre yolunun tek şeridini trafiğe kapatarak kurutma işlemlerini sürdürüyorlar. Kurutma için yer sıkıntısından yakınan çiftçiler, büyük ve geniş alanda kurutma yeri yapılmasını istediler.İnegöl'ün çeşitli kırsal mahallelerinden ayçekirdeği hasadı yapan çiftçiler, ürünlerini kurutacak yer bulamayınca çareyi önceki yıllarda olduğu gibi Çevre yolunu kapatmakta buldular. Çevre yolunun gidiş ve dönüşünde iki ayrı şerit üzerine çekirdeklerini kurutma işlemi yapan çiftçiler, yetkililerden daha geniş ve güvenli kurutma yerleri talebinde bulundular. Ahmet Türkel Çevre Yolu üzerinde tescilli ayçekirdeğini kurutma işlemi yapan çiftçi Erdal Yumak, 'Ayçekirdeği kesim işlemlerinin ardından ayırdığımız çekirdekleri kurutmak için çevre yoluna geldik. Kurutma ile ilgili yer sıkıntımız var. Görüyorsunuz çevre yolunun tek şeridine çekirdeklerimizi serdik. Araçlar gelip geçiyor. Buna da şükür. Kurutma yeri diye yol yaptılar, o yol yeterli değildi bizde burada kurutuyoruzö dedi.

FİYATLAR İYİ, REKOLTE DÜŞÜK

Tescilli ayçekirdeği fiyatlarının iyi olduğunu aktaran Yumak, '4 Lira ile 6.5 TL arasında değişen fiyatlar var. Rakamlar oldukça iyi. Bu sene biraz rekolte düşük. 70 dönüm alanda üretim yaptık. Çekirdeklerimizi çevre yolu üzerinde kurutuyoruz. Gece saatlerinde geldik, gün boyu burada nöbet tutuyoruz.ö dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bursa Ayçekirdeği Kurutmak İçin Çevre Yolunu Kapattılar - Son Dakika


Advertisement