Bursa'da Kadına Şiddette Ürperten Artış - Son Dakika
Güncel

Bursa'da Kadına Şiddette Ürperten Artış

Bursa\'da Kadına Şiddette Ürperten Artış

Bursa'da şiddet gören kadın sayısında son 4 ay içerisinde yüzde 50'den fazla artış oldu.

15.02.2013 10:33

Bursa'da şiddet gören kadın sayısında son 4 ay içerisinde yüzde 50'den fazla artış oldu. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'in pilot bölge seçtiği Bursa'da uygulamaya koyduğu şiddet butonu uygulamasında, ekim ayında 974 olan şiddet gören kadın sayısı bin 500'e yükseldi. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Dr. Sunay Özkul, bu kadınlardan aralarında cinsiyet değiştirdikten sonra evlendiği eşi Mehmet Özen'den şiddet gördüğünü öne süren transeksüel Öykü Evren Özen'in de bulunduğu 10 kadına şiddet butonu verdiklerini söyledi. Özkul, bu zamana kadar butona hiç bir kadının basma ihtiyacı duymadığını açıkladı.

Bursa'da eşlerinden şiddet gören kadın sayısında adeta patlama yaşandı. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından pilot bölge olarak seçilen Bursa'da, geçen ekim ayında, Emniyet Genel Müdürlüğü ve Avea'nın ortaklaşa yürüttüğü proje kapsamında eşlerinden şiddet görenlere dağıtılan 'Şiddet butonu' uygulamasının startı Bursa'dan verildi. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'in de hazır bulunduğu törende Bursa'da şiddet gören kadın sayısının 974 erkek sayısının ise 24 olduğu açıklandı.

TRANSSEKSÜEL ÖYKÜ BUTONA YANLIŞLIKLA BASMIŞ

Aile ve Sosyal Politikalar Bursa İl Müdürü Dr. Sunay Özkul, geçen 4 aylık süre içersinde Bursa'da şiddet gören kadın sayısının bin 500'e ulaştığını açıkladı. Şiddet gören erkek sayısında herhangi bir değişiklik olmadığına söyleyen İl Müdürü Özkul, "Bu kadınlardan 10'una mahkeme kararı ile 'Şidet butonu' dağıttık. Bu butonlardan biri de cinseyet değiştirip evlenen Öykü Evren Özen. Buton ile yardım isteyen hiç bir kadın olmadı. Yalnız Öykü Evren Özen iki kez yanlışlıkla bastı o kadar" dedi.

İl Müdürü Dr. Sunay Özkul, Bursa'da eşinden şiddet gördüğü için buton verilen erkek olmadığını, sadece Adana'da bir erkeğe verildiğini sözlerine ekledi. - Bursa

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bursa'da Kadına Şiddette Ürperten Artış - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement