Bursa'da Motorcular Nefesleri Kesti - Son Dakika
Güncel

Bursa'da Motorcular Nefesleri Kesti

Bursa\'da Motorcular Nefesleri Kesti

Türkiye Enduro Şampiyonası'nın 6.ayak yarışı için Gemlik'e gelen motor tutkunları, ilçe merkezinde yaptıkları motor şovuyla motorseverleri kendilerine hayran bıraktı.

30.11.2013 15:35

Türkiye Enduro Şampiyonası'nın 6. ayak yarışı için Gemlik'e gelen motor tutkunları, ilçe merkezinde yaptıkları motor şovuyla motorseverleri kendilerine hayran bıraktı. Yarış öncesi birbirinden tehlikeli hareketler yapan motorcular, motorlarıyla metrelerce yüksekten atlayıp, tek teker üzerinde gezerek inanılmaz gösterilere imza attı.

Türkiye Motosiklet Federasyonu (TMF) yarış takviminde yer alan Türkiye Enduro Şampiyonası'nın 6. ayak yarışı, Bursa'nın Gemlik ilçesinde törenle başladı. İskele Meydanı'ndaki serominide Türkiye'nin dört bir yanından gelen 84 motosikletçi son hazırlıklarını yaptı.

TAMİRCİYDİ YARIŞÇI OLDU

İskele Meydanı'ndaki törene Trabzon'da motosiklet tamirciliği yapan İslam Yıldız da katıldı. Tamircilik yaparken yarışlara katılan ve birçok derece alan Yıldız, İstanbul Ayaza Kulübü adına Gemlik'teki finallere katıldı. İskele Meydanı'ndaki şovu nefes kesen Yıldız, motosikletiyle iki metre yükseklikteki platformun merdivenlerine çıktı. Yıldız'ın platformdan motosikletiyle atlaması ilginç görüntülere sahne oldu.

Motosiklet sevdasının aileden geldiğini belirten 23 yaşındaki Yıldız, "Trabzon'dan Türkiye Şampiyonası'na geldim. Motor tamirciliği yapıyorum. Yavaş yavaş kendimizi geliştirmek için çalışıyorum. Tamircilikle başladık, yarışmalara doğru ilerledik. İlk katıldığım yarışta 86 kişi arasında 10'uncu oldum, kendi grubumda ikinci oldum. Kemer'de kendi grubumda ikinci oldum, genel klasmanda dokuzuncu oldum" dedi.

Meydanda toplanan vatandaşlar, şov yapan motosikletçilere alkışlarla destek verip, cep telefonu kemaralarıyla yaşanılanları kayda aldı. Yarın sabah başlayacak yarışlar öncesi yarışmanın magazin startını Gemlik Belediye Başkanvekili Refik Yılmaz ve TMF Asbaşkanı Ogün Baysan verdi. Motosiklet tutkunları, önce Gemlik'te şehir turu attı. Ardından yarınki yarışların yapılacağı Şahintepe bölgesine giden motorcular, parkurları gezdi.

TMF Asbaşkanı Ogün Baysan, "Şahin Tepesi eski Radar Yolu üzerinde ekstrem, motokros ve enduro parkurları Gemlik Belediyesi tarafından yapıldı. Coğrafi yapısı ile motor sporları merkezlerinden olma yolunda ilk adımı atan Gemlik'te enduro yarışları bölgenin tanıtılmasına büyük destek verecek. Sancaktepe Motosiklet Kulübü ile Gemlik Doğa ve Motor Sporları Kulübü'nün organizasyonuyla yapılan yarışlara 84 motosikletçi katılıyor. Türkiye'nin en iyi motosiklet yarışçılarını bir araya getirecek organizasyonda sporcular izleyenlere ekstrem parkurunda adrenalin dolu bir gün yaşatacak. Sınıflarında 2013 sezonunun şampiyonları da Gemlik'te belli olacak" dedi.

Gemlik parkuru eytin ağaçlarıyla çevrili. Atlama rampaları, kaya geçişlerinin yer aldığı bir yarış parkuru olarak dikkat çekiyor. İzleyenlere ulaşım imkanı sağlayan ve özel seyirci etaplarının da bulunduğu yarış parkurunda Türkiye'nin dört bir yanından gelen yarışmaçılar kıyasıya mücadele edecek. Motor sporlarının yeni parkuru yarışçılara ve seyircilere doyumsuz bir enduro heyecanı yaşatacak. E1, E2, E3 ve EH sınıflarında yarışçılar parkurda tecrübe ve hünerlerini sergileyecek. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Bursa'da Motorcular Nefesleri Kesti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement