Bursa'da Sendikacılardan İl Milli Eğitim Müdürü'ne Dev Karne - Son Dakika
Güncel

Bursa'da Sendikacılardan İl Milli Eğitim Müdürü'ne Dev Karne

Bursa\'da Sendikacılardan İl Milli Eğitim Müdürü\'ne Dev Karne

Bursa'da sendikacılardan İl Milli Eğitim Müdürü'ne dev karne BURSA'da eğitim öğretim yılının 1'inci döneminin sonunda öğrencilere karne verilirken, Türk-Eğitim Sen 1 ve 2 Nolu Şubesi tarafından İl Milli Eğitim Müdürü Veli Sarıkaya için de karne hazırlandı.

23.01.2015 13:49

Bursa'da sendikacılardan İl Milli Eğitim Müdürü'ne dev karne

BURSA'da eğitim öğretim yılının 1'inci döneminin sonunda öğrencilere karne verilirken, Türk-Eğitim Sen 1 ve 2 Nolu Şubesi tarafından İl Milli Eğitim Müdürü Veli Sarıkaya için de karne hazırlandı. Eni 1,80 metre, boyu ise 1,20 metre boyutunda yapılan karnede çeşitli alanlarda not verilirken, sendika yetkilileri İl Milli Eğitim Müdürü Veli Sarıkaya'nın görev yerinin değiştirilmesi gerektiği görüşüne vardıklarını açıkladı.

Bursa'da sendikacılardan İl Milli Eğitim Müdürü'ne dev karne

Türk Eğitim-Sen 1 ve 2 Nolu Şubeleri, karne günü olması nedeniyle basın toplantısı düzenledi. Hizmet binasında yapılan toplantıda konuşan Türk Eğitim Sen 2 Nolu Şube Başkanı Selçuk Türkoğlu, 2014 - 2015 eğitim öğretim yılının 1'inci yarısının sona erdiğini hatırlatarak, Bursa'da 530 bin öğrenci ve 28 bin öğretmenin 15 günlük yarıyıl tatiline gireceğini açıkladı. Karne döneminde ailelerin dikkat etmesi gereken en önemli konunun olumsuz karne getiren öğrencilere karşı ailelerin rencide edici ve dışlayıcı tavırlar takınmaması gerektiğini belirten Türkoğlu, "Karne aslında çocuğun durumundan ziyade ailelerin çocukla ne kadar ilgilendiğinin bir göstergesi olarak değerlendirilmelidir. Tatili fırsat bilip, çocuklarımızla daha çok ilgilenilmeli ve mutlaka en az bir kitap okunması sağlanmalıdır" diye konuştu.

Yeni getirilen 4+4+4 eğitim sistemine öğrencilerin mahkum edildiğini ifade eden Türkoğlu, servis maliyetleri nedeniyle velilerin zor duruma düştüğünü kaydetti. Son dönemde yapılan haksızlıklar ile birçok okul müdürü ve müdür yardımcısının kadrolaşma ile mağdur edildiğini söyleyen Türkoğlu, "Çalışma barışı, huzur, adalet, liyakat ve kariyer gibi kavramlara inanç kalmamıştır. Böyle bir tabloda başarı beklemek artık hayaldir" dedi.

Daha sonra 530 bin öğrencinin karne aldığını yineleyen Türkoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Veli Sarıkaya için karne hazırladıklarını açıkladı. Dev karneyi çıkaran Türkoğlu ve Türk Eğitim-Sen 1 Nolu Şube Başkanı Kazım Sarnık, notları açıkladı. Karnenin sonuç bölümünü de hazırladıklarını belirten Türkoğlu, "Sonuç kısmında örneğin Tarım İl Müdürlüğü, Orman İl Müdürlüğü gibi kurumlara değil, mümkünse Bursa dışına çıkarılması, İç Anadolu, Güneydoğu Anadolu, Şırnak'ta görev yapmasında yarar görüyoruz. Kanaatimiz sınıf rehber öğretmenin de şudur: Rehber öğretmenler de istişare ile belirledik. Bursa'da 530 bin öğrenci 28 bin eğitim çalışanı binlerce velinin eğitim ve öğretimin selameti açısından biran önce Veli Sarıkaya'nın eğitim sisteminin dışına çıkarılması gerekmektedir" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bursa'da Sendikacılardan İl Milli Eğitim Müdürü'ne Dev Karne - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement