Bursa'da Teröre Ortak Tepki - Son Dakika
Güncel

Bursa'da Teröre Ortak Tepki

Bursa\'da Teröre Ortak Tepki

Bursa'daki 22 sanayici ve iş adamları derneğinin temsilcileri, Bursa Sanayicileri ve İş Adamları Derneği (BUSİAD) öncülüğünde teröre karşı ortak açıklama yaptı.

22.03.2016 11:59

Bursa'daki 22 sanayici ve iş adamları derneğinin temsilcileri, Bursa Sanayicileri ve İş Adamları Derneği (BUSİAD) öncülüğünde teröre karşı ortak açıklama yaptı. Açıklamada, saldırılar karşısında milletçe sağduyunun korunması gerektiğine vurgu yapılarak, barış ve huzur ortamının tesis edilmesi adına tüm çevrelere önemli görevler düştüğünü kaydedildi.

Almira Otel'de düzenlenen basın toplantısında, hazırlanan deklarasyon, Uludağ Üniversitesi (UÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi Dramatik Yazarlık Ana Sanat Dalı Başkanı Yrd. Doç. Dr. İbrahim Öztahtalı tarafından okundu. Öztahtalı, 13 Mart'ta Ankara'da masum insanları hedef alan hain saldırının herkesi yasa boğduğunu, bu acının hemen ardından İstanbul'da meydana gelen saldırıyla bir kez daha sarsılma yaşandığını söyledi. Terör eylemlerinin ülkenin birlik, beraberlik ve huzuruna yönelik olduğunu kaydeden Öztahtalı, şöyle devam etti:

"Bu saldırılar karşısında milletçe sağduyumuzu korumalıyız. Hiçbir sorun, şiddetle çözülemez. Şiddetten bir çözüm veya gelecek bekleyenlerin insanlık değerleriyle hiçbir bağlantısı olamaz. Çirkin saldırıları gerçekleştirenler, terör ve şiddet eylemlerinin hiçbir amaç için araç olamayacağını bilmelidir. Ülkede kaos, ve güvensizlik ortamı oluşturmak isteyenlere fırsat vermemek adına metaneti elden bırakmamamız ve insanlığın ortak değerleri etrafında kenetlenmemiz gerekmektedir. Bu düşünceden hareketle yola çıkan ve kent ile ülke ekonomisine yön veren sanayici ve iş adamlarından oluşan Bursa SİAD'ları, ortak irade ortaya koyarak terörü hep birlikte lanetliyoruz. Üzerinde yaşadığımız coğrafyanın hassasiyetinin farkında olarak gerekli barış ve huzur ortamının tesis edilmesi adına tüm çevrelere önemli görevler düşmektedir."

Öztahtalı, Türk milletinin geçmişte var olma mücadelesi vererek, her tülü sorunu ortak dayanışma, kararlılık, cesaret ile aştığını ve kendi kaderini yazma iradesi gösteriğini de vurgulayarak, terör karşısında da aynı kararlılığı göstererek, Türk milletinin dik bir şekilde ayakta kalabileceğini sözlerine ekledi.

- Bursa

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bursa'da Teröre Ortak Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement