Bursa Kent Konseyi Gençleri Slovakya'da - Son Dakika
Güncel

Bursa Kent Konseyi Gençleri Slovakya'da

Bursa Kent Konseyi Gençleri Slovakya\'da

BKK Gençlik Meclisi, Slovakya'da düzenlenen "Çevre Mücadelesi" konulu projeye katıldı.

13.03.2013 15:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa Kent Konseyi Gençlik Meclisi üyeleri, Slovakya'da düzenlenen 'Çevre Mücadelesi' konulu projede Avrupalı gençlerle bir araya geldi.

Bursa Kent Konseyi Gençlik Meclisi üyelerinden Yasin Taşkum, Gözde Büktel, Gökay Burak Kuloğlu, Ezgi Doğan, Erdoğan Çelebi ve Selin Ece, AB Gençlik Programları kapsamında Slovakya'nın Pieshtany şehrinde Slovak – Indian Friendship Society ev sahipliğinde yapılan 'Çevre Mücadelesi' isimli projede görev aldı. Projeye, ev sahibi Slovakya'nın yanı sıra Türkiye, Portekiz, Romanya ve Polonya'dan toplam 30 genç katıldı. Katılımcılar atölye çalışmalarında kendi ülkelerinde yapılan çevre çalışmaları hakkında diğer ülkelere bilgiler verdi.

Toplantıda proje hakkında bilgiler veren Slovakya ekibinin lideri Ivan Malek, AB Gençlik Programları kapsamında düzenlenen projenin ırkçılık ve yabancı düşmanlığıyla mücadele ederken, dünya barışına da katkıda bulunduğunu söyledi. Projenin çevre temalı olduğunu fakat en önemli amaçlarının kültürlerarası diyalog olduğunu anlatan Malek "Projede çeşitli konularda oturumlar, dağ gezisi ve doğa yürüyüşü, takım kurmayla buz kırıcı ve hareketlendirici oyunlara yer veriliyor" dedi

Türkiye ekibinin lideri Yasin Taşkum ise, kültürlerarası değişim projeleri sayesinde Avrupa'da yaşayan gençlerin Türkiye'ye karşı olan ön yargılarının kırıldığını söyledi. Her yıl binlerce gencin değişim programları sayesinde Avrupa'ya gittiğinin altını çizen Taşkum, "Bizler yurtdışına gittiğimiz zaman ülkemizin kültürel zenginliklerini anlatıyoruz. Ülkemizi detaylı bir şekilde tanıtma şansı elde ediyoruz. Kendi kültürümüze ait gelenek ve görenekleri anlatıyoruz. Aynı şekilde karşı taraf kültürel birikim hakkında bilgi sahibi oluyor. Bu şekilde uluslararası platformlarda birbirini tanıyan genç nesiller yetişiyor" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Bursa Kent Konseyi Gençleri Slovakya'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement